ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ανέβηκαν» οι τόνοι στη Βουλή των Σκοπίων – Πρόταση μομφής κατά του Ντιμιτρόφ

«Ανέβηκαν» οι τόνοι στη Βουλή των Σκοπίων – Πρόταση μομφής κατά του Ντιμιτρόφ

Σε υψηλούς τόνους συζητήθηκε στη Βουλή των Σκοπίων η πρόταση μομφής 33 βουλευτών του VMRO-DPMNE κατά του υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, ζητώντας την απομάκρυνσή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα μόνο 20 από αυτούς προσήλθαν προχθές τα μεσάνυχτα για να τη ψηφίσουν. Αντίθετα, την καταψήφισαν 59 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το βάρος των επιθέσεων ανέλαβε ο πρώην υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι. «Ο Ντιμιτρόφ πριν από 12 χρόνια έλεγε ότι το συνταγματικό όνομα δεν πρέπει να αλλάξει και ήταν υπέρ της φόρμουλας της διπλής ονομασίας. Όταν ήταν με τον Γκρούεφσκι ακολούθησε τη ρητορική του και όταν ήρθε ο Ζάεφ έβαλε πλάτη και άλλαξε το όνομα της χώρας. Ήταν άνετος με την αναπαυτική καρέκλα του πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον και τότε έγινε σύμβουλος του Γκρούεφσκι και δεν παραιτήθηκε. Στη συνέχεια, πήγε στη Χάγη και οι ίδιοι οι φορολογούμενοι κατέβαλαν 600.000 ευρώ για τις ανάγκες του» είπε ο Μιλόσοσκι.

Επίσης, τον κατηγόρησε ότι όταν το 2008- 2009 ο τότε πρόεδρος Μπράνκο Τσερβενκόφσκι τον αντικατέστησε από τη θέση του διαπραγματευτή, αυτός ζήτησε και έγινε ειδικός σύμβουλος του Γκρούεφσκι.

«Του είπατε «πάρτε με ως ειδικό σύμβουλο», γνώριζα πολύ καλά τις σχέσεις σας με τον Γκρούεφσκι. Γιατί θέλατε να υπηρετήσετε έναν Πρωθυπουργό που δεν σεβόσασταν; Αυτό σημαίνει ότι η καριέρα σας ήταν πιο σημαντική για εσάς», είπε ο Μιλόσοσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο Νικολά Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι η ρήξη του με την κυβέρνηση VMRO-DPMNE ξεκίνησε με την πολιτική εξαρχαϊσμού και την ψεύτικη «μακεδονική» ταυτότητα που επιχείρησε να δημιουργήσει από το 2010. «Τότε σκέφτηκα και αναρωτήθηκα αν ζούμε σε διαφορετικούς πλανήτες. Αντέδρασα και υπερασπίστηκα τον »μακεδονικό» λαό γιατί γνωρίζω ποιος πραγματικά είναι. Ήρθε η ώρα να μεγαλώσετε…Εγώ προστατεύω τον λαό από την πλάνη και τον κόσμο στον οποίο ζείτε ακόμα. Μπορείτε να φωνάξετε » ο τοίχος είναι μαύρος, ο τοίχος είναι μαύρος» αλλά θα παραμείνει λευκός», είπε ο Ν. Ντιμιτρόφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.