Πως είναι να μαγειρεύεις με το πιστόλι στον κρόταφο; – Οι σεφ των πιο γνωστών δικτατόρων αποκαλύπτουν

Πως είναι να μαγειρεύεις με το πιστόλι στον κρόταφο; – Οι σεφ των πιο γνωστών δικτατόρων αποκαλύπτουν

Ο συγγραφέας Βίτλοντ Στζαμπλόφσκι, στο βιβλίο του «Πώς να ταΐσεις έναν δικτάτορα»., περιγράφει με λεπτομέρειες τις διατροφικές συνήθειες των πιο σκληρών δικτατόρων, όπως ο Σαντάμ Χουσείν, και ο Χότζα της Αλβανίας.

Η έρευνα και η συγγραφ΄ητου βιβλίου κράτησε 6 χρόνια, με πολλά ταξίδια, περισσότερες συνεντεύξεις και πολύ επιμονή. Πολλοί κάτοικοι σε καθεστώτα με δικτατορία, ακόμα και μετά την πτώση του καθεστώτος φοβούνται να μιλήσουν.

Στην περίπτωση του Σαντάμ Χουσείν, ο οποίος έτρωγες σούπες με λαχανικά και λάτρευε το κοτόπουλο, ο σεφ του έπαιζε κάθε μέρα τον μισθό του κορώνα γράμματα. Αν το φαγητό ικανοποιούσε τον Ιρακινό ηγέτη, τότε του έδινε το μισθό του, αν ήταν δυσαρεστημένος, ο σεφ δεν πληρωνόταν.

Ο Χότζα, τρεφόταν κυρίως με χόρτα και λαχανικά, απέφευγε το κρέας, ενώ ήταν υπερβολικά καχύποπτος και πάντα δοκίμαζαν το προσωπικό ασφαλείας, πριν το φαγητό φτάσει στον ίδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικτάτορας της Ουγκάντα, Ίντι Άμιν ήθελε το κρέας του να μοιάζε “ζωντανό”. Ενώ σε μία περίπτωση που το παιδί του διαμαρτυρήθηκε για πόνο στο στομάχι, δεν δίστασε να πυροβολήσει τον σεφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.