ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα τέσσερα απλά βήματα για να αποφύγετε το «burn out»

Τα τέσσερα απλά βήματα για να αποφύγετε το «burn out»

Η καθημερινότητα κινείται σε υψηλούς ρυθμούς και οι στιγμές χαλάρωσης θεωρούνται πλέον αναγκαίες.

Σίγουρα δεν είμαι η πρώτη που σου το λέω αλλά είμαι επίσης σίγουρη, ότι δεν το εφαρμόζεις. Τουλάχιστον όχι όσο συχνά θα έπρεπε.

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι αναμφίβολα πολύ γρήγοροι, πολύ αγχωτικοί και καμιά φορά αυτά τα μικρά διαλείμματα και ο χρόνος που αφιερώνεις στον εαυτό σου μπορεί να σε κάνει να νιώσεις τύψεις που δεν κάνεις κάτι πιο παραγωγικό. Και κάπως έτσι φτάνεις στην εξάντληση.

Όχι μόνο τη σωματική, μιλάω για την εξάντληση τη συναισθηματική την ψυχολογική, εκείνη την εξάντληση που καταλαβαίνεις όταν είναι πια πολύ αργά.

Το burn out, είναι πραγματικό και υπάρχει τρόπος για να το αποφύγεις αρκεί να αλλάξεις μικρές καθημερινές συνήθειες.

Φάκελος χαλάρωση

Ο κάθε άνθρωπος αποφορτίζεται είναι πολύ διαφορετικά πράγματα και δυστυχώς μέχρι να φτάσει στο σημείο να χαλαρώσεις πραγματικά πρέπει να ανακαλύψεις Τι είναι αυτό που σε ηρεμεί και σε αποφορτίζει. Η χαλάρωση είναι το αποτέλεσμα και όχι η διαδικασία για να την πετύχεις. Ακόμα και αν αυτό που σου αρέσει να κάνεις δεν σου φαίνεται ουσιαστικό, κάνε το. Τόσο απλά.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Self care μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Το πιο βασικό όμως είναι το να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Είτε αυτό σημαίνει μικρά συχνά διαλείμματα για να χαλαρώνεις, είτε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, είτε ολόκληρη εβδομάδα. Το να τεμπελιάζεις λίγο δεν είναι απαραίτητα κακό, μάλιστα κάποιες φορές συνιστάται.

Να είσαι ειλικρινής με σένα

Είναι ok το να μην είσαι ok. Στην πραγματικότητα αρνούμαστε να δεχτούμε πως δεν έχουμε πάντα την ίδια όρεξη ή πως δεν είμαστε καλά. Και πάντα ψάχνουμε τρόπους για να κάνουμε όλο και περισσότερα πράγματα έστω και αναγκαστικά. Αν όμως είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και διαπιστώσεις πώς όντως θέλεις χρόνο για τον εαυτό σου, τότε γενναιόδωρα πάρε το χρόνο σου.

Η ψυχική υγεία δεν είναι πολυτέλεια

Η χαλάρωση σου και η ψυχική σου υγεία δεν είναι πολυτέλειες. Είναι μάλιστα απαραίτητα και αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς σου προκειμένου να λες ότι είσαι καλά και να το εννοείς. Είναι τόσο απαραίτητα κομμάτια όπως το φαγητό και το νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχει σημασία να γνωρίζεις τι συμβαίνει στην ψυχή σου και να το ονομάσεις προκειμένου να ξέρεις Και πώς θα το αποφύγεις ή πώς θα το ξεπεράσεις. Ο χρόνος που αφιερώνεις σε σένα δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.