ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Αυτός είναι ο λόγος που κλείνουμε τα μάτια όταν φιλιόμαστε

Τι έδειξε έρευνα

Αυτός είναι ο λόγος που κλείνουμε τα μάτια όταν φιλιόμαστε

Στις ταινίες και στη πραγματική ζωή παρατηρείται το ίδιο – τα μάτια κλείνουν… όταν φιλάμε το ταίρι, τον συμπρωταγωνιστή… Αν έχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό, τότε αναζητήστε το λόγο στον εγκέφαλό σας και στην αδυναμία του να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα την όραση και τις άλλες αισθήσεις.

Όλα αυτά τα λέει έρευνα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου την οποία εκπόνησαν οι γνωστικοί ψυχολόγοι Polly Dalton και Sandra Murphy οι οποίες βρήκαν ότι «η ευαισθητοποίηση της αφής εξαρτάται από το επίπεδο αντίληψης σε μια παράλληλη οπτική εργασία».

Σύμφωνα με την έρευνα, (δημοσιεύτηκε στη Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance), το φιλί γίνεται πιο απολαυστικό με τα μάτια κλειστά καθώς ο εγκέφαλος, χωρίς την όραση μπορεί να επικεντρωθεί καλύτερα στην αίσθηση της αφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όταν εστιάζουμε την προσοχή μας σε ένα οπτικό ερέθισμα, μειώνεται η επίγνωση των άλλων αισθήσεων. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνουν υπ’ όψιν οι σχεδιαστές αυτοκινήτων, αεροπλάνων και άλλων μηχανημάτων στα οποία η ασφάλεια έχει ζωτική σημασία», δήλωσε η Polly Dalton και συμπλήρωσε «Τα ευρήματά μας εξηγούν γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στις άλλες αισθήσεις μας. Είναι ο τρόπος που έχουμε για να κατευθύνουμε τις νοητικές δυνάμεις μας προς αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει τη δεδομένη στιγμή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.