Όταν μίλησε ο Πιερρακάκης, σίγησε ο Τραμπ. Έτσι απλά...

Ο e-ΕΦΚΑ ενεργοποιεί κι άλλους 154 πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους για τις εκκρεμείς συντάξεις

Επιπλέον 154 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ρίχνονται στη μάχη των εκκρεμών συντάξεων, μετά και την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου εκπαίδευσης

Ο e-ΕΦΚΑ ενεργοποιεί κι άλλους 154 πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους για τις εκκρεμείς συντάξεις

Επιπλέον 154 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ρίχνονται στον αγώνα για την εξυπηρέτηση των εκκρεμών συντάξεων, μετά και την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου εκπαίδευσης-πιστοποίησης, που διενήργησε ο e-ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων ανέρχεται σε 333, καθώς, κατά τον προηγούμενο κύκλο, είχαν πιστοποιηθεί 179 επαγγελματίες.

Επιπλέον, 233 λογιστές και 446 δικηγόροι ζήτησαν εξαίρεση και θα εξεταστούν σε μελλοντικό κύκλο, ενώ 220 που είχαν αιτηθεί αρχικά τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν παρακολούθησαν καθόλου.

Σε σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ τονίζεται ότι: «Λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε στην πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ, που περιόρισε τον χρόνο εξέτασης κατά 15 λεπτά, η επιτροπή διενέργειας των εξετάσεων αποφάσισε ομόφωνα να προσαρμόσει τον αριθμό των ορθών απαντήσεων ανάλογα με τον χρόνο που απώλεσαν οι συμμετέχοντες και έτσι διασφαλίζεται πλήρως η ίση μεταχείριση και η δίκαιη βαθμολόγηση του συνόλου των εξεταζόμενων.

Υπενθυμίζεται πως, σε πρώτη φάση, οι πιστοποιημένοι μπορούν να αναλάβουν νέες συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, του τ. ΟΓΑ και του τ. ΟΑΕΕ, που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού αριθμού αιτήσεων κάθε μήνα.

Επίκειται επίσης η έναρξη του 3ου κύκλου πιστοποίησης, καθώς και η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων από δικηγόρους και λογιστές, ανταποκρινόμενοι με αυτόν τον τρόπο στο μεγάλο ενδιαφέρον των συγκεκριμένων επαγγελματιών να βοηθήσουν τον ΕΦΚΑ, τους ασφαλισμένους και κατ’ επέκταση την ελληνική κοινωνία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.