ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης απαιτούν οι οινοπαραγωγοί

Διαμαρτυρία οινοπαραγωγών για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Θέλουν άμεση κατάργηση γιατί δημιουργεί κυκλώματα και καταργεί τις δομές.

Άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης απαιτούν οι οινοπαραγωγοί

Οι οινοπαραγωγοί απαιτούν την άμεση κατάργηση του φόρου αυτού, ο οποίος έχει κάνει μεγάλο κακό στις δομές του επαγγέλματος, ενώ παράλληλα δημιουργεί παρασιτικές συνήθειες και κυκλώματα, άκρα επικίνδυνα για τον κλάδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και άλλα δύο θέματα σημαντικά για τον αμπελοοινικό κλάδο, έθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου Βαγγέλης Αργύρης, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Τόσο ο κ. Αργύρης όσο και άλλα μέλη του ΔΣ της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου που συμμετείχαν στη συνάντηση, κάλεσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει δίχως άλλη καθυστέρηση στην κατάργηση του φόρου καθώς, όπως τόνισαν, «αποδεδειγμένα πλέον καταστρέφει τις δομές του κλάδου, ευνοώντας τα παρασιτικά κυκλώματα».

Τα άλλα θέματα που τέθηκαν είναι η συμβολή της πολιτείας στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την αμπελουργία και η αξιοποίηση από τον κλάδο, μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων (παλαιό οινοποιείο) και των εκτάσεων των πρώην βασιλικών κτημάτων Τατοΐου, όπου θα δημιουργηθεί μια κιβωτός των ελληνικών ποικιλιών, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης Ακαδημίας Οίνου.

Η αντιπροσωπεία του κλάδου ζήτησε επίσης από τον κ. Αποστόλου να ενισχύσει με την παρουσία του τις επικείμενες (14 – 26 Ιουνίου) εκδηλώσεις προβολής του ελληνικού οίνου στην Αυστραλία και του επέδωσε σχετική πρόσκληση συμμετοχής.

Στρατηγικό σχέδιο 2017-2019

Τέλος, στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου από την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Αργύρη, εγκρίθηκε ο προγραμματισμός δράσης της επόμενης διετίας, που δόθηκε και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα συνεχιστεί το πρόγραμμα προβολής και προώθησης των ελληνικών κρασιών σε τρίτες χώρες και η επέκτασή τους στην εσωτερική αγορά της Ελλάδας και των υπόλοιπων χωρών της Ε.Ε., με επικαιροποίηση του θεσμού των κρασιών-πρεσβευτών και συνεργασία με φορείς όπως η Enterprise Greece. Επίσης, στην επιτυχημένη πορεία στον τομέα προβολή-προώθηση, θα συμβάλει περαιτέρω η αμπελουργία και τα προγράμματα οινοτουρισμού, η δημιουργία δικτύου ερευνητών-επιστημόνων, αλλά και η διασύνδεση της έρευνας και καινοτομίας με το σχεδιασμό της αμπελουργίας και της οινοποιίας.

Σε συνδυασμό με τον αμπελουργικό σχεδιασμό διευρύνεται και η πρόταση για τη δημιουργία παρατηρητηρίου ή άλλης δομής για την επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων και την πληροφόρηση του κλάδου, και η συσπείρωση του ευρύτερου κλάδου του κρασιού κάτω από το Wine in Moderation

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.