
Το ερχόμενο έτος, πέρα από ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μας, φέρνει και μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά μας καθώς από εδώ και στο εξής θα πρέπει να πληρώνουμε περισσότερο με πλαστικό χρήμα, διαφορετικά μας επιφυλάσσεται μεγαλύτερος φόρος και πρόστιμα.
Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι ήταν να υποχρεωμένοι να δαπανούν μέρος του εισοδήματός τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (10%-20%), ωστόσο από την 1η Ιανουαρίου εισοδηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα για το 30% των αγορών του, με ανώτατο όριο τις 25.000 ευρώ.
Για παράδειγμα, ένας πολίτης με εισόδημα 15.000 ευρώ ήταν υποχρεωμένος το 2019 να δαπανήσει σε ηλεκτρονικές πληρωμές 1.750 ευρώ. Στο εξής θα πρέπει να δαπανά σε πλαστικό χρήμα 4.500 ευρώ. Αν δεν το κάνει αυτό, θα επιβληθεί από την Εφορία πρόστιμο που θα αναλογεί στο 22% του ποσού που δεν δαπανήθηκε (επί της διαφοράς).
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.