
Ο οίκος Fitch υποβάθμισε υποβάθμισε αιφνιδιαστικά το Ιταλικό αξιόχρεος της Ιταλία, κάτι που οδήγησε σήμερα τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σε άνοδο.
Οι επενδυτές εγκατέλειψαν τα ιταλικά ομόλογα, μετά από την αιφνιδιαστική υποβάθμιση από τον οίκο της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας στη βαθμίδα «ΒΒΒ-».
Ο οίκος προέβη σε αυτήν την κίνηση, λόγω των επιπτώσεων που έχει στην οικονομία της χώρας η κρίση του κορωνοϊού.
Πλέον, στις δύο από τις τέσσερις πιστοληπτικές αξιολογήσεις της, η Ιταλία βρίσκεται μία βαθμίδα πάνω από την κατηγορία «σκουπίδια» (junk).
Σήμερα, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν, σύμφωνα με το Reuters, με την απόδοση του 2ετούς ομολόγου να γνωρίζει άνοδο έως και 12 μονάδες βάσης, ενώ απόδοση του 10ετούς τίτλου αυξήθηκε έως 10 μονάδες βάσης στο 1,83%, ενώ στη συνέχεια η άνοδος μετριάστηκε στις 4 μονάδες βάσης.
Ο οίκος Moody’s αναμένεται να επανεξετάσει το ιταλικό αξιόχρεο την επόμενη Παρασκευή, αλλά έχει ανακοινώσει ότι η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας θα παραμείνει «σε γενικές γραμμές ανεπηρέαστη» δεδομένης της προσωρινής φύσης της κρίσης του κορωνοϊού.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.