ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Τεκμήρια διαβίωσης: Τα τρία σενάρια που εξετάζονται

Δείτε αναλυτικά όσα έχουν «πέσει στο τραπέζι»

Τεκμήρια διαβίωσης: Τα τρία σενάρια που εξετάζονται

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, επεξεργάζεται τρία διαφορετικά σενάρια για τα τεκμήρια διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2020.

​Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια αυτά είναι τα εξής:

1. Απαλλαγή από τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων που έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας. Αναλυτικά, η απενεργοποίηση των τεκμηρίων θα αφορά σε εργαζόμενους που ήταν σε καθεστώς αναστολής το 2020, επαγγελματίες των οποίων ο τζίρος μειώθηκε σημαντικά καθώς και ατομικές επιχειρήσεις. Η ανωτέρω αναστολή θα εξαιρεί τους φορολογούμενους που δεν έχουν πληγεί από την κρίση, όπως για παράδειγμα οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι και όσοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.

2. Συνυπολογισμός στα εισοδήματα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ για τους υπαλλήλους που ήταν σε αναστολή σύμβασης .Αν και τα εισοδήματα αυτά δεν φορολογούνται, εξετάζεται να προσμετρηθούν μόνο για την κάλυψη των τεκμηρίων. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες αντίστοιχα εξετάζεται ο συνυπολογισμός των επιστρεπτέων προκαταβολών στο εισόδημα τους, που επίσης δεν φορολογούνται με σκοπό την κάλυψη των τεκμηρίων.

3. Απενεργοποίηση των τεκμηρίων μόνο για κατοικίες και αυτοκίνητα για όσους έχουν πληγεί, ενώ δεν αποκλείεται ενόψει μάλιστα της οριστικής τους κατάργησης, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση το 2019 , το μέτρο να παγώσει για όλους τους φορολογούμενους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.