ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Κρίθηκε σκόπιμη η ακύρωση της διαδικασίας για τον διαγωνισμό

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ανατρέπεται ο σχεδιασμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ -σε συνεννόηση με την κυβέρνηση- αποφασίζει τη ματαίωση του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίησή του κατά 67%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις δύο δεσμευτικές οικονομικές προσφορές που κατέθεσαν οι δύο κοινοπραξίες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS – EFA GROUP – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τη LIBERTY PORT HOLDINGS (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT) στις 22 Σεπτεμβρίου, κρίθηκε σκόπιμη η ακύρωση της διαδικασίας για τον διαγωνισμό.

Ωστόσο, εκτός της περιγραφόμενης εξέλιξης, η σημαντικότερη απόφαση αφορά στην αλλαγή του τρόπου αξιοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρίσκεται υπό εξέταση η αξιοποίηση από το Δημόσιο μέσω νέων επενδύσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να αναφερθεί ότι το λιμάνι Αλεξανδρούπολης έχει αξιοσημείωτη γεωστρατηγική θέση, καθώς θεωρείται κόμβος για Ανατολική Μεσόγειο και Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ στα ανοιχτά του λιμανιού αναπτύσσεται υπεράκτιος τερματικός σταθμός επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) από την Gastrade

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.