ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ο εμπορικός πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ θα κρατήσει 20 χρόνια» λέει ο επικεφαλής της Ali Baba

«Ο εμπορικός πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ θα κρατήσει 20 χρόνια» λέει ο επικεφαλής της Ali Baba

«O εμπορικός και οικονομικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα έχει τουλάχιστον εικοσαετή διάρκεια και ο κόσμος θα πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό» δήλωσε ο Τζακ Μα, ο συνιδρυτής του κινεζικού κολοσσού του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding.

Σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Τιαντζίν ο Μα υποστήριξε ότι η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλή κι αυτό μπορεί να κρατήσει πάρα πολύ καιρό.

Ο Μα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο μπορεί να κρατήσει για δεκαετίες και ότι το Πεκίνο πρέπει να δώσει έμφαση στον σύγχρονο «δρόμο του μεταξιού» που οδηγεί στην Αφρική, τη νοτιοανατολική Ασία και την Ευρώπη.

Η Alibaba δεν μπορεί πλέον να τηρήσει την υπόσχεση να δημιουργήσει 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ εξαιτίας του εμπορικού πολέμου, δήλωσε εξάλλου ο Μα στο κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Όπως όλοι ξέρουν οι εμπορικοί πόλεμοι πάντα στο τέλος καταλήγουν σε βίαιη εν όπλοις αναμέτρηση μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Έτσι έγινε με τον Α΄ΠΠ και έτσι συνέβη και με τον Β’ΠΠ. Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν πρώτοι τον πόλεμο αυτόν για δύο πολύ βασικούς λόγους:

Τα εμπορικά πλεονάσματα είναι υπέρ της Κίνας και γενικότερα της Ανατολής που σημαίνει ότι ο πλούτος μετακινείται προς τα εκεί.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως το δολάριο κινδυνεύει άμεσα να χαθεί μέσα σε μια μεγάλη «φούσκα» γιατί τυπώνεται αφειδώς προκειμένου οι Αμερικανοί να αγοράζουν ασύστολα ότι εισάγεται στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό ο Ν.Τραμπ θέλει να το σταματήσει και προτιμάει ένα πάγωμα στις εμπορικές συναλλαγές για όσα χρόνια χρειαστεί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.