ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε που και γιατί χάθηκαν bitcoin αξίας 190 εκατ. δολαρίων! (φώτο)

Δείτε που και γιατί χάθηκαν bitcoin αξίας 190 εκατ. δολαρίων! (φώτο)

Ο Gerald Cotten, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της QuadrigaCX πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο λόγω επιπλοκών της νόσου του Crohn, όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο Facebook. Η QuadrigaCX, η οποία κήρυξε πτώχευση στις 31 Ιανουαρίου, είχε σκοπό να απλουστεύσει τις αγοραπωλησίες σε bitcoin.

Έπειτα από τον θάνατο του ιδρυτή της εταιρείας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, ο οποίος δεν μοιράστηκε ποτέ τον κωδικό ασφαλείας του και η πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή του είναι αδύνατη, είχε αποτέλεσμα να χαθούν 190 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το CoinDesk.

Η Robertson κατά συνέπεια δεν διαθέτει τα αρχεία της QuadrigaCX ή των συνεργαζόμενων εταιρειών και δεν γνωρίζει τον κωδικό ασφαλείας ή αποκατάστασης για τον ασφαλισμένο υπολογιστή του Cotten. Η εταιρεία αναφέρει στο site της ότι εδώ και εβδομάδες προσπαθεί να εντοπίσει και να εξασφαλίσει τα κρυπτονομίσματα, αλλά δεν τα έχει καταφέρει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H QuadrigaCX χρωστά σε πελάτες της περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με ένορκη βεβαίωση που παρέδωσε η χήρα του αποθανόντος, Jennifer Robertson. Η Robertson αναφέρει ότι ο Cotten ήταν ο μόνος υπεύθυνος για τη διαχείριση των νομισμάτων και του κεφαλαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.