ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Απώλεια ύψους 4 δισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Κορωνοϊός: Απώλεια ύψους 4 δισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Τα χαμένα εισοδήματα από τα άδεια γήπεδα καθώς και οι εκπτώσεις που απαιτούνται από ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και χορηγούς για τα παιχνίδια που δεν έγιναν κατά τη διάρκεια του lockdown οδήγησαν σε έλλειψη εσόδων.

Απώλεια εσόδων ύψους 4 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία προέβλεψε ο πρόεδρος της ECA και της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας μίλησε στην 24η Γενική Συνέλευση και επικεντρώθηκε στη σοβαρή οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας.

Όπως είπε ο Ανιέλι οι εκτιμήσεις του «Calcio e Finanza» κάνουν λόγο για ζημιές ύψους 4 δισ. ευρώ, ενώ όπως είπε σύμφωνα με τη FIFA το 90% των ζημιών αυτών θα έχουν να κάνουν με τους συλλόγους.

«Όλοι αγωνιστήκαμε σε άδεια γήπεδα και δεν είναι κάτι που μας αρέσει να βλέπουμε εξαιτίας της ατμόσφαιρας, αλλά επειδή μια σημαντική πηγή εσόδων έχει εντελώς ακυρωθεί», πρόσθεσε ο Ανιέλι, συμπληρώνοντας πως τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, τα έσοδα από τα τηλεοπτικά μειώθηκαν.

Ο Ανιέλι εξήγησε πως η απώλεια εσόδων από εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα σημαίνει πως θα μειωθούν και τα έσοδα από τους χορηγούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τέλος, θα υπάρξει επίπτωση και στην αγορά, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για πτώση της τάξης 20%-30%. Βασικά, ο τζίρος θα είναι πιο χαμηλός. Η δραματική μείωση στα έσοδα έχει περισσότερο αντίκτυπο στις ομάδες. Πιστεύω και φοβάμαι ότι μεμονωμένα οι σύλλογοι θα έχουν περισσότερες απώλειες από τις ομοσπονδίες», κατέληξε ο Ανιέλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.