ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολλανδία: Αναπτύχθηκε με εντυπωσιακούς ρυθμούς η οικονομία μετά την άρση περιοριστικών μέτρων

Ολλανδία: Αναπτύχθηκε με εντυπωσιακούς ρυθμούς η οικονομία μετά την άρση περιοριστικών μέτρων

Εντυπωσιακά φέρεται να είναι τα αποτελέσματα της άρσης των περιοριστικών μέτρων στην Ολλανδία, για την οικονομία που αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο καταγεγραμμένο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,7% σε τριμηνιαία βάση την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την CBS, καθώς ανέκαμψε από την εξίσου ιστορική συρρίκνωσή της κατά 8,5% το δεύτερο τρίμηνο, όταν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα παρέλυσαν τη ζήτηση.

Λόγω της πανδημίας, η ολλανδική οικονομία συρρικνώθηκε συνολικά κατά 3% τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, συγκριτικά με το μέγεθός της στα τέλη του 2019, σύμφωνα με την CBS.

Καθώς εξασθένησε το πρώτο κύμα των κρουσμάτων της COVID-19, η ολλανδική κυβέρνηση χαλάρωσε πολλούς περιορισμούς στη δημόσια ζωή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ανοίγοντας και πάλι τα μπαρ, τα εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Αυτό ενίσχυσε την κατανάλωση των νοικοκυριών κατά 9% -ποσοστό άνευ προηγουμένου- ενώ η αντίστοιχη άρση των lockdowns στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο οδήγησαν τις εξαγωγές σε άλμα άνω του 8%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι προοπτικές, ωστόσο, για το τέταρτο τρίμηνο είναι λιγότερο ρόδινες, καθώς η γρήγορη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού από τα τέλη του Αυγούστου οδήγησε σε νέο μερικό lockdown που έχει τεθεί σε ισχύ από τα μέσα Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του οποίου έκλεισαν και πάλι επ’ αόριστον όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια στην χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.