ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Μαύρη τρύπα» ο τουρισμός για την Πορτογαλία – Ιστορικό χαμηλό στα επίπεδα του 1980

«Μαύρη τρύπα» ο τουρισμός για την Πορτογαλία – Ιστορικό χαμηλό στα επίπεδα του 1980

Ο τουρισμός αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομίας της Πορτογαλίας, όμως πέρσι κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις του από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, λόγω κορωνοϊού.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία INE ανακοίνωσε ότι λιγότεροι από 4 εκατ. ξένοι τουρίστες έμειναν σε πορτογαλικά ξενοδοχεία το 2020, μια μείωση σχεδόν 76% σε σχέση με το ρεκόρ των 16,4 εκατ. το 2019, ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από μη κατοίκους μειώθηκε κατά 75% στα 12,3 εκατ. το χαμηλότερο επίπεδο από το 1984.

Οι διανυκτερεύσεις από Βρετανούς –μια από τις μεγαλύτερες ξένες αγορές της Πορτογαλίας– μειώθηκαν κατά 78% συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα. Υπήρξε επίσης τεράστια μείωση στην κινεζική και την αμερικανική αγορά, με βουτιά κατά 82% και 87% αντίστοιχα.

Τα συνολικά έσοδα των ξενοδοχείων μειώθηκαν κατά 66% πέρυσι, σύμφωνα με την INE, με τον εγχώριο τουρισμό να περιορίζει εν μέρει τις απώλειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πορτογαλία, μια χώρα περίπου 10 εκατ. κατοίκων, είχε καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με άλλες χώρες στην Ευρώπη στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά το 2021 ήρθε με μια καταστροφική αύξηση στα κρούσματα και τους θανάτους, οδηγώντας στην επιβολή αυστηρού lockdown τον περασμένο μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.