ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΣΔΟΕ: Σε εξέλιξη η έρευνα για τα “κοράκια” των πλειστηριασμών

ΣΔΟΕ: Σε εξέλιξη η έρευνα για τα “κοράκια” των πλειστηριασμών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του ΣΔΟΕ για τα “κοράκια” των πλειστηριασμών τα αποτελέσματα της οποίας δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση και την πορεία των ελέγχων σ’ όλη την χώρα έχει δείξει ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Συνολικά 200 άτομα έχουν τεθεί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ σ’ όλη την Ελλάδα, με την μεγάλη πλειονότητα να «δραστηριοποιείται» στην Αθήνα. Σε βάρος τους υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή και άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους σε ιδιώτες που επί σειρά ετών υφάρπαζαν χιλιάδες ακίνητα μέσω πλειστηριασμών και είχαν τεράστια κέρδη, χωρίς να δηλώνουν στην εφορία τις ύποπτες συναλλαγές τους. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι μέσω αυτού του εκτεταμένου ελέγχου θα φτάσουν και σε κυκλώματα «τοκογλύφων».

Τα «κοράκια» που λαμβάνουν μέρος στους πλειστηριασμούς υποβάλουν συνήθως μηδενικές φορολογικές δηλώσεις, ενώ εμφανίζονται στους πλειστηριασμούς να κάνουν προσφορές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται πάντως ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εμφανίσεις των «κορακιών» στους πλειστηριασμούς έχουν μειωθεί ύστερα από τις αλλαγές που επήλθαν στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με τη καθιέρωση ενσφράγιστων προσφορών, την υποχρέωση να καταθέτουν εγγυοδοσίες κ.λπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.