ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες

Θετικά είναι τα μηνύματα για την προσέλευση Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα φέτος, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Deutsche Welle στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ITB) στο Βερολίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβολική κίνηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ να συναντηθεί με την ελληνική αποστολή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ITB), είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί αύξηση της προσέλευσης Γερμανών τουριστικών πρακτόρων στο ελληνικό περίπτερο τις επόμενες μέρες.

«Η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί έναν ασφαλή και εξαιρετικό τουριστικό προορισμό για τους ξένους επισκέπτες, καθώς έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει ποικίλες τουριστικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Προσκαλούμε τους Γερμανούς πολίτες να έρθουν στην Κεντρική Μακεδονία, τη γη του Ολύμπου και του Αγίου Όρους, δυο από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Η περιοχή μας διαθέτει μοναδικές ακτές, που συγκαταλέγονται στις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Έχουμε επιδοθεί σε μια οργανωμένη προσπάθεια συνολικής και ενιαίας προβολής της ΠΚΜ, με στόχο να αναδείξουμε όλες τις περιοχές μας και να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οι υποδομές της ΠΚΜ σε επίπεδο φιλοξενίας, διαμονής, εστίασης και ψυχαγωγίας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και καθιστούν την περιοχή μας ιδανικό δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό για όλες τις προτιμήσεις», πρόσθεσε

Ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε σε ημερίδα του Ιδρύματος Adenauer με θέμα «Η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης: Εξωστρέφεια προϊόντων, τουρισμός και επιχειρήσεις»,

«Διαθέτουμε εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη θέση της ΠΚΜ στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και να διεισδύσουμε περισσότερο στην αγορά της Γερμανίας, καθώς αποτελεί μία μεγάλη και εύρωστη αγορά», τόνισε.

Ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου στο Ελληνικό Σπίτι, όπου ήταν επίσης παρόντες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου και ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης.

«Ήταν μια από τις βασικές προτεραιότητές μου, στην πρώτη μου επίσκεψη ως Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο Βερολίνο, να συναντηθώ με την ελληνική Ομογένεια, για να ενημερωθώ για τα προβλήματά της και να δηλώσω τη στήριξή μου, με τον πλέον επίσημο τρόπο, στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού», υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.