ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιβράβευση, αλλά και αυστηρές κυρώσεις προβλέπει το Πρόγραμμα για το 2013

Επιβράβευση, αλλά και αυστηρές κυρώσεις προβλέπει το Πρόγραμμα για το 2013

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε οδηγίες για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2013 και τον προγραμματισμό δαπανών για τα έτη 2014-2016 σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Οι οδηγίες ακολουθούν την τροχιά των αλλαγών και του εκσυγχρονισμού των διαδικασιών εκτέλεσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που είναι σε εξέλιξη και οι οποίες προβλέπονται από τα Μνημόνια. Στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται πως οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αναμένεται να ολοκληρωθούν με τη λήξη του 2013 και στοχεύουν στην ριζική αναμόρφωση του πλαισίου χρηματοδότησης των δημοσίων επενδύσεων της χώρας

Σύμφωνα με την εγκύκλιο το 2013 ενεργοποιείται διαδικασία αξιολόγησης των Φορέων Χρηματοδότησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σχετικά με τον ορθό προγραμματισμό των επιμέρους προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων αρμοδιότητάς τους, την υλοποίηση τους στα πλαίσια των οικονομικών στόχων που τίθενται και την έγκαιρη και έγκυρη αποστολή όλων των σχετικών στοιχείων οικονομικής παρακολούθησης της υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών.

Η πρώτη αξιολόγηση των φορέων για την εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα πραγματοποιηθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2013 στη βάση του βαθμού διαφοροποίησης των εγκεκριμένων πιστώσεων των έργων τους και των πραγματοποιημένων πληρωμών αυτών.

Στην περίπτωση που η παραπάνω απόκλιση δεν ξεπερνά το 10%, τα αιτήματα χρηματοδότησης και κατανομής του φορέα θα υλοποιούνται κατά προτεραιότητα και θα υπάρχει δυνατότητα διάθεσης σε αυτούς πρόσθετου ορίου πληρωμών για την εκτέλεση του ετήσιου προγράμματος τους, με ταυτόχρονη απομείωση του ορίου πληρωμών του προγράμματος φορέων που εμφανίζουν μεγάλες αστοχίες στον προγραμματισμό και την υλοποίηση.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η απόκλιση ξεπερνά το 10%, θα επανεξετάζεται η χρηματοδότηση των φορέων που εμφανίζουν αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των έργων τους. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.