ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αρχές Απριλίου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ – Πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση

Προσυμπληρωμένες οι φορολογικές δηλώσεις για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους

Αρχές Απριλίου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ – Πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), θα αναρτηθούν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Απριλίου.

Η ΑΑΔΕ έχει ανακοινώσει πως φέτος αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ σε 11, προκειμένου να αποπληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2025, και από το ερχόμενο έτος θα καταβάλλεται σε 12μηνη βάση, από τον Μάρτιο έως τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Προσυμπληρωμένες οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η διάταξη για την αυτόματη συμπλήρωση και την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, για περίπου 1.000.000 μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι το 2023 απέκτησαν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις.

Οι κωδικοί του εντύπου Ε1 θα είναι προσυμπληρωμένοι και οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο TAXISnet με τους προσωπικούς τους κωδικούς για να ελέγξουν ορθότητα των στοιχείων της δήλωσης.

Θα έχουν την επιλογή είτε να πατήσουν την επιλογή υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης είτε να… αδιαφορήσουν, αφού σε αυτή την περίπτωση τη φορολογική δήλωση θα την υποβάλει αυτόματα η ΑΑΔΕ έως τις 30 Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κωδικοί του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα είναι προσυμπληρωμένοι φέτος είναι:

  • Ποσά μισθών ή συντάξεων. Στον πίνακα 4Α θα είναι προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί 301-302, 321-322
  • Μείωση τεκμηρίων. Στον πίνακα 2 ο κωδικός 013-014 θα είναι προσυμπληρωμένος για όλους τους φορολογουμένους που είναι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών και έχουν έκπτωση 30% στα τεκμήρια
  • Φόροι που έχουν παρακρατηθεί από τους μισθούς και τις συντάξεις. Θα είναι συμπληρωμένοι οι κωδικοί 315-316
  • Τόκοι τραπεζικών καταθέσεων
  • Φόροι από τόκους
  • Στοιχεία για τις κατοικίες
  • Στοιχεία για αυτοκίνητα
  • Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων
  • Αποπληρωμή δανείων – καρτών
  • Δαπάνες αγορών με ηλεκτρονικό χρήμα
  • Εξαρτώμενα τέκνα
  • Ποσά που καλύπτουν τεκμήρια
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.