ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Φορολογικές δηλώσεις: Δείτε για ποιους είναι προαιρετική η δήλωση ΙΒΑΝ

Αυτό ισχύει εφόσον δεν δικαιούνται επιστροφή φόρου

Φορολογικές δηλώσεις: Δείτε για ποιους είναι προαιρετική η δήλωση ΙΒΑΝ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ανακοίνωσε πως η δήλωση ΙΒΑΝ θα είναι προαιρετική για όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος ηλικίας δηλαδή γεννήθηκαν έως και την 31/12/1958, ή έχουν αναπηρία 67% και άνω εφόσον δεν δικαιούνται επιστροφή φόρου.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Τρίτη 11/6, οι πολίτες που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες δεν υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν λογαριασμό ΙΒΑΝ πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος φορολογικού έτους 2023, παρά μόνο εάν από τη δήλωσή τους προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο ή εκκρεμεί για αυτούς ποσό άλλου φόρου προς επιστροφή.

Επισημαίνεται ότι ο ΙΒΑΝ μπορεί να δηλωθεί:

Στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ακολουθώντας τη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία > Δήλωση Λογαριασμού IBAN

Στην εφαρμογή για φορητές συσκευές myAADEapp επιλέγοντας Στοιχεία Επικοινωνίας > ΙΒΑΝ.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα:

Από τις 25/4/2024, ημερομηνία έναρξης υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, έχουν δηλωθεί 854.243 ΙΒΑΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παραμένουν 75.464 πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους ή έχουν αναπηρία 67% και άνω, είναι δικαιούχοι επιστροφής φόρου και δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.