Στα ύψη οι τιμές για το «καλάθι της νοικοκυράς» – Ράλι ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα

Τα νοικοκυριά θα πληρώσουν 400-500 ευρώ παραπάνω σε ετήσιο ορίζοντα

Στα ύψη οι τιμές για το «καλάθι της νοικοκυράς» – Ράλι ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα

Το τελευταίο διάστημα, καταγράφεται ένα ράλι ανατιμήσεων σε σειρά προϊόντων, με τις τιμές ακόμη και σε βασικά αγαθά να αυξάνονται χαρακτηριστικά μέσα σε ένα μήνα.

Η επιβάρυνση μόνο για τα παρακάτω προϊόντα φτάνει τα 25-30 ευρώ το μήνα, κάτι που σημαίνει πως τα νοικοκυριά θα πληρώσουν 400-500 ευρώ παραπάνω σε ετήσιο ορίζοντα.

Ψωμί:
0,70 (+0,10)

Πορτοκαλάδα:
1,30 (+0,04)

Κουλούρι:
0,450 (+0,05)

Μακαρόνια:
1,37 (+0,32 το πακέτο)

Αραβοσιτέλαιο:
2,20 (+0,50 η συσκευασία)

Γάλα:
1,62 (+0,14)

Καφές 100γρ:
0,96 (+0,16 η συσκευασία)

Ψωμί τοστ:
0,70 (+0,10 η συσκευασία)

Φέτα 400γρ
5,20 (+0,40)

Μοσχάρι κιμάς(κιλό):
11 (+1 ευρώ)

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά αγαθά που κατέγραψαν τεράστια αύξηση αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο οι αυξήσεις είναι δραματικές και στα καύσιμα με τη βενζίνη όπου καταγράφει νέο άλμα στα 2,05 ευρώ δηλαδή +0,15 ευρώ αύξηση στο λίτρο, ενώ το ντίζελ κίνησης εκτοξεύτηκε στα +0,23 ευρώ το λίτρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη το πετρέλαιο θέρμανσης μέσα σε ένα μήνα κατέγραψε αύξηση σοκ 0,47 ευρώ το λίτρο και αν κάποιος επιθυμήσει να βάλει 500 λίτρα, αυτόν τον μήνα θα έχει 233 ευρώ παραπάνω επιβάρυνση απ’ ότι στον προηγούμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.