ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Theon Sensors: “Sky is the limit” για την κορυφαία εξαγωγική ελληνική εταιρεία στην Άμυνα

Theon Sensors: “Sky is the limit” για την κορυφαία εξαγωγική ελληνική εταιρεία στην Άμυνα

Πάντα πίσω από τις ανακοινώσεις για νέες συνεργασίες υπάρχουν τα μηνύματα που πρέπει να αποκωδικοποιούνται.

Ειδικότερα, στην περίπτωση της ΤΗΕΟΝ SENSORS κάθε νέα συνεργασία αναδεικνύει μια εξωστρεφή προσέγγιση με έμφαση στις διεθνείς αγορές, συμπαραγωγές με διεθνείς παίκτες και κυρίως συνεχή ανάδειξη της ελληνικής τεχνογνωσίας που βάσει υψηλών αυστηρών κριτηρίων ποιότητας γίνεται διεθνοποιήσιμη.

Οι νέες ειδήσεις για τη ΤΗΕΟΝ SENSORS συνοπτικά έχουν ως εξής:

  • Περαιτέρω επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας της με την ελβετική εταιρία VECTRONIX, η οποία είναι μέρος του μεγάλου γαλλικού αμυντικού ομίλου SAFRAN, για την προμήθεια περισσότερων από 8.500 διοπτρών νυχτερινής όρασης στον ελβετικό στρατό, αλλά και διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της μέσα από συμφωνία για συμπαραγωγή προϊόντων με τη SAFRAN/VECTRONIX στις εγκαταστάσεις της THEON SENSORS.
  • Σύναψη νέου συμβολαίου με τις Ειδικές και Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστρίας για την παροχή σε αυτές εις βάθος διετίας, περισσότερων από 2.500 συστημάτων νυχτερινής όρασης NYX (συμπεριλαμβανομένων όλων των επιλογών).
  • Σύμβαση για την προμήθεια στον Γερμανικό Στρατό του προσαρτήματος νυχτερινής όρασης DAMΩN με συνολική ποσότητα έως 1.500 τμχ. Αυτή είναι η πρώτη σημαντική σύμβαση με μια ευρωπαϊκή χώρα για αυτόν τον τύπο εξοπλισμού.
  • Επέκταση της συμφωνίας με την Δανία.

Εκτός από το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω προσθέτουν μέχρι και 50 εκατομμύρια ευρώ στο ήδη γεμάτο βιβλίο παραγγελιών της THEON SENSORS για τα επόμενα 3 με 4 χρόνια, επιβεβαιώνουν και δύο πολύ σημαντικές παραδοχές.

Πρωτίστως ότι η THEON SENSORS δεν είναι συνδεδεμένη και δεν σκοπεύει να στηρίξει την ανάπτυξή της με κανένα τρόπο στηριζόμενη στον ελληνικό προϋπολογισμό. Αντιθέτως, φέρνει χρήματα και προστιθέμενη αξία στη χώρα.

Τέλος, έχοντας μία σαφώς ολιστική προσέγγιση, αποδεικνύει εκ του αποτελέσματος ότι η αμυντική βιομηχανία στην Ε.Ε. οφείλει και να στηριχθεί, και να της δοθεί ο χώρος που της αξίζει.

Συντελείται μια πραγματικά ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία που δημιουργεί έναν εξαγωγικό πρωταθλητή αυτή τη φορά με ηγέτιδα μια ελληνική εταιρεία. Γίνεται έτσι πραγματικότητα η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να δημιουργήσει μια αγορά που θα στηρίζεται σε βιομηχανίες προστιθέμενης αξίας. Μια κίνηση πολιτικής επιλογής, όπως μέχρι τώρα κάνουν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δίνοντας χώρο στον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας και της αεροδιαστημικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.