ΡΑΕ: Έκτακτη σύσκεψη λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδη» – Φόβοι για… blackout εν μέσω παγωνιάς!

Στόχος είναι να αξιολογηθούν οι συνθήκες και να διαπιστωθεί η επάρκεια του συστήματος

ΡΑΕ: Έκτακτη σύσκεψη λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδη» – Φόβοι για… blackout εν μέσω παγωνιάς!

Λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδη», συνεδριάζουν σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ προκειμένου να αξιολογηθούν οι ανάγκες του συστήματος.

Με πρωτοβουλία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που έχει το συντονιστικό ρόλο, συγκαλείται σήμερα το μεσημέρι έκτακτη σύσκεψη από την ομάδα διαχείρισης κρίσεων με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της ΡΑΕ κ. Δημήτρη Φούρλαρη και την συμμετοχή των τριών διαχειριστών (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΦΑ) και θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με την ΔΕΠΑ.

Στόχος είναι να αξιολογηθούν οι συνθήκες και να διαπιστωθεί η επάρκεια του συστήματος που λόγω της ραγδαίας υποχώρησης της θερμοκρασίας αναμένεται να εκτινάξουν την ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια και να δοκιμάσουν τις αντοχές του συστήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εάν δεν υπάρξει ένταση των φαινομένων και μεγάλη διάρκεια της κακοκαιρίας, δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.