ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κέρδη 66 δισ. δολάρια για τη Ρωσία από τα ορυκτά καύσιμα από την ημέρα της επέμβασης στην Ουκρανία

Gazprom: Στα 28,4 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2021

Κέρδη 66 δισ. δολάρια για τη Ρωσία από τα ορυκτά καύσιμα από την ημέρα της επέμβασης στην Ουκρανία

Ιλιγγιώδη είναι τα κέρδη της Ρωσίας από τις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων αφού φαίνεται μέσα δύο μήνες, το διάστημα δηλαδή από την επέμβαση στην Ουκρανία μέχρι και σήμερα, να έχει κερδίσει 66 δισεκατομμυρία δολάρια που δείχνει ότι οι κυρώσεις της ΕΕ έχουν φέρει ακρίβεια στους πολίτες αλλά κέρδη στην ρωσική οικονομία.

Η χώρα φαίνεται να επωφελήθηκε από την άνοδο των τιμών παρά τις σκληρές κυρώσεις που της έχει επιβάλλει η Δύση, σύμφωνα με μελέτη ανεξάρτητης ερευνητικής ομάδας.

Έκθεση του Κέντρου Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε το 71% των ρωσικών ορυκτών καυσίμων αξίας 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας – έλαβε παραγγελίες αξίας 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ιταλία, η Κίνα, η Ολλανδία, η Τουρκία και η Γαλλία ήταν οι αμέσως επόμενοι μεγαλύτεροι αγοραστές, σύμφωνα με τη μελέτη.

PINAKAS

Η έρευνα υπογραμμίζει πώς η Ρωσία συνέχισε να επωφελείται από τις εξαγωγές ενέργειας, παρά το γεγονός ότι τα δυτικά κράτη της έχουν επιβάλει κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα οι εξαγωγές Ρωσικού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 20% τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Απριλίου σε σύγκριση με την περίοδο πριν την εισβολή στην Ουκρανία έδειξαν τα στοιχεία της CREA.

Την ίδια στιγμή ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom ανακοίνωσε ότι τα καθαρά του κέρδη εκτοξεύθηκαν στα 2,09 τρισεκατομμύρια ρούβλια (28,4 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές), έναντι των 135,3 δισεκατομμυρίων ρουβλίων την περίοδο της πανδημίας, το 2020, λόγω των αυξημένων τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο όμιλος που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του το 2021 αυξήθηκαν κατά 10,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια από τα 6,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια που ήταν το 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η οικονομία κατάφερε να αντισταθμίσει χαμηλότερους όγκους με υψηλότερες τιμές, πράγμα που σημαίνει ότι τα έσοδά της σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος παρά τους περιορισμούς στις εξαγωγές.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.