«Ακόμα και αυτά τα 100 ευρώ δυσκολεύεται να τα δώσει ένας φοιτητής ο οποίος βρίσκεται μακριά από το σπίτι του»

Δεκάδες είναι τα μέλη του Σωματείου Επισιτισμού και Τουρισμού Χανίων και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που βρέθηκαν χθες το πρωί έξω από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά, απαιτώντας να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο σπίτι μιας 24χρονης φοιτήτριας και εργαζόμενης στην εστίαση, το οποίο κόπηκε, καθώς αδυνατούσε να πληρώσει έναν λογαριασμό ύψους 315 ευρώ.

Εκεί ενημερώθηκαν πως, από τη στιγμή που ο πάροχος ρεύματος ζήτησε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να κάνει κάτι και θα έπρεπε να επικοινωνήσουν με την εταιρία.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Σήφης Αποστολάκης με τον πάροχο πρότεινε να υπάρξει διακανονισμός σε τρεις δόσεις των 100 ευρώ η καθεμία.

«Ακόμα και αυτά τα 100 ευρώ δυσκολεύεται να τα δώσει ένας φοιτητής ο οποίος βρίσκεται μακριά από το σπίτι του και πρέπει να πληρώσει τα πάντα σε αυξημένες τιμές. Δεν μιλάμε για ανθρώπους που κάνουν τη ζωή τους εδώ, αλλά για νέα παιδιά που έχουν έρθει να σπουδάσουν και να παλέψουν τη ζωή τους» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.

«Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση της κοπέλας. Δεν είναι μόνο το ρεύμα. Είναι οι ανατιμήσεις, το σούπερ μάρκετ, τα νοίκια, είναι διάφοροι παράγοντες. Σε αυτή την κατάσταση φαίνεται πως η κυβέρνηση είναι μακριά από τις ανάγκες μας» δήλωσε και ο Κώστας Αποστόλου, μέλος του Δ.Σ. Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών και Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!