ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει ούτε σουβλάκι – Reuters: «Καύσωνας» στα ελληνικά σουβλατζίδικα

Δεν φτάνουν ούτε 3 ευρώ πλέον!

Ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει ούτε σουβλάκι – Reuters: «Καύσωνας» στα ελληνικά σουβλατζίδικα

Σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός βρίσκεται σε ανοδική πορεία, Έλληνες ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης ετοιμάζονται με δυσκολία για την καλοκαιρινή σεζόν.

Συμφωνείτε με την απόσυρση των τεθωρακισμένων ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 από τα νησιά του Αιγαίου και την εκχώρησή τους στην Ουκρανία;

  • Ναι (8%, 2.122 Votes)
  • Ίσως ναι (2%, 458 Votes)
  • Όχι (88%, 24.134 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 302 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 270 Votes)

Σύνολο ψήφων: 27.286

Loading ... Loading ...

Οι τιμές στο σουβλάκι αυξήθηκαν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν, ενώ ο πληθωρισμός στην Ελλάδα κινείται σε υψηλό 28ετίας.

Όπως σημειώνει το Reuters, πλέον, με την αύξηση των τιμών, θα σκεφτεί κανείς να αγοράσει το σουβλάκι που μέχρι πρότινος ήταν ένα από τα πιο προσιτά – σε οικονομικό επίπεδο – γεύματα.

Η τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι, με τζατζίκι και σαλάτα, όπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων, έχει φτάσει στα 3,30 ευρώ, αυξημένη κατά 30% σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι.

Ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται άνοδος στις τιμές οφείλεται τόσο στην υγειονομική κρίση όσο και στον πόλεμο που έχουν διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας έχει επηρεάσει πολύ» δήλωσε στο Reuters ο 79χρονος Θανάσης Γκόλας, ένας από τους μακροβιότερους ιδιοκτήτες εστιατορίων κεμπάπ στο Μοναστηράκι, ο οποίος προσθέτει ότι οι πελάτες έχουν αρχίσει να μειώνονται αισθητά.

«Στο παρελθόν, θα αγόραζα τρία ή δύο σουβλάκια, σήμερα αγόρασα ένα επειδή είναι πολύ ακριβά και οι μισθοί χαμηλοί» είπε ο Μορίνα Ντότσι, 58χρονη καθαρίστρια που λαμβάνει μηνιαίο εισόδημα της τάξης των 720 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ένωση Ψητοπωλείων και Εστιατορίων στην Αθήνα αναφέρει ότι η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, του ηλιελαίου που εισάγεται γενικά από την Ουκρανία κατά 125% και οι λογαριασμοί ρεύματος πάνω από 100%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.