Γυναίκα στις ΗΠΑ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά για καλή της τύχη, τα δύο σκυλιά της έδρασαν άμεσα και την έσωσαν.

Τα λαμπραντόρ ριτρίβερ της Μορίν Χάτσερ, Μπέλα και Σάντι, έσπευσαν στο διπλανό σπίτι όταν η ιδιοκτήτριά τους κατέρρευσε την ώρα που έκανε ντους στο σπίτι της στην Φλόριντα στις 3 Δεκεμβρίου.

«Από την μία στιγμή στην άλλη βρέθηκα στο πάτωμα και δεν μπορούσα να κουνηθώ» λέει η 62χρονη Χάτσερ στο St. Augustine Recors «Και είπα στα κορίτσια μου πως χρειάζομαι βοήθεια».

Τα δύο σκυλιά έτρεξαν στο σπίτι της γειτόνισσας, Αλεξάνδρα Νασπολίνι, που έσπευσε να ελέγξει την γειτόνισσά της.

Το βίντεο δείχνει την στιγμή που τα δύο σκυλιά βγαίνουν από την πόρτα του σπιτιού και στρίβουν στην γωνία. Η Χάτσερ λέει ότι συνήθως κλειδώνει την πόρτα, ακόμη και όταν είναι μέσα στο σπίτι, αλλά, προς μεγάλη της τύχη, δεν το έκανε εκείνη την ημέρα.

Αυτό βοήθησε τα σκυλιά να βγουν από το σπίτι, τραβώντας το πόμολο.

Τα σκυλιά ακούγονται στο βίντεο να γαβγίζουν καθώς φεύγουν από το σπίτι, προφανώς προσπαθώντας να ειδοποιήσουν κάποιον να έρθει για βοήθεια.

«Καθόμουν στο πάτωμα πίνοντας τον καφέ μου και είδα έξω τα δύο σκυλιά» είπε η Νασπολίνι. «Μετά άκουσα το άλλο σκυλί από το σπίτι της Χάτσερ».

Λίγο αργότερα, η Νασπολίνι εμφανίζεται στο πλάνο, σκυμμένη σαν να κρατά τα σκυλιά από το κολάρο τους, αν και δεν διακρίνονται.

Καθώς σπρώχνει την πόρτα του σπιτιού της Χάτσερ, ακούγεται να λέει «Συγνώμη» και στη συνέχεια χτυπά το κουδούνι. Μπαίνει τελικά από την ανοιχτή πόρτα, φωνάζοντας «Κυρία;».

«Ρωτούσα τα σκυλιά: ‘Που είναι η μαμά σας;’» είπε η Νασπολίνι, προσθέτοντας πως την οδήγησαν στην Χάτσερ, που είχε λιποθυμήσει στο κρεβάτι, παρουσιάζοντας σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου.

Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει δύο μέλη του παραϊατρικού προσωπικού να βγάζουν την Χάτσερ πάνω σε ένα φορείο.

Οι ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης την μετέφεραν στο Ιατρικό Κέντρο Τζάκσονβιλ, όπου ο νευροχειρουργός πραγματοποίησε μια πολύ λεπτή χειρουργική επέμβαση, περίπου 5 ώρες μετά την πτώση της στο ντους.

«Όταν ο εγκέφαλος στερείται αίματος, τα κύτταρα πεθαίνουν και μπορεί να υπάρξει μόνιμος εγκεφαλικός τραυματισμός. Ο χρόνος είναι το παν» δήλωσε ο γιατρός. «Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να οδηγήσει σε καλό αποτέλεσμα για τους ασθενείς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να αρχίσει ξανά η ροή του αίματος».

Τρεις μέρες αργότερα, η Χάτσερ ανάκτησε τις δυνάμεις της και επέστρεψε στο σπίτι της με τα σκυλιά της. «Είμαι ευλογημένη που δεν μου άφησε τίποτα το εγκεφαλικό και που με έσωσαν τα σκυλιά μου και οι γιατροί».

Φωτογραφίες: Facebook, YouTube

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!