ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το μεγαλύτερο λιοντάρι – τέρας που ζύγιζε 1.5 τόνο (βίντεο)

Το μεγαλύτερο λιοντάρι – τέρας που ζύγιζε 1.5 τόνο (βίντεο)

Πολύ πρόσφατα ομάδων επιστημόνων έφερε στο φως απολιθώματα τα οποία πραγματικά «κόβουν» το αίμα.

Πριν από 22 εκ. χρόνια στη μαύρη ήπειρο υπήρχε ένα σαρκοφάγο θηλαστικό που δεν θα ήθελες να βρεθεί μπροστά σου για κανέναν μα κανέναν λόγο.

Το όνομά του (Simbakubwa kutokaafrika) θα πει στα Σουαχίλι «μεγάλο λιοντάρι που έρχεται από την Αφρική».

Όνομα και πράγμα αφού το συγκεκριμένο «τέρας» ζύγιζε περίπου 1500 κιλά, πολύ περισσότερο δηλαδή από μία ενήλικη πολική αρκούδα!

Βέβαια, η ονομασία του δεν είναι πολύ ακριβώς αφού το είδος του δεν ανήκε στα αιλουροειδή αλλά σε μία οικογένεια θηλαστικών που δεν υπάρχει πια. Παρ’ όλα αυτά ακόμα κι αν δεν ήταν λιοντάρι, σίγουρα υπήρξε ο βασιλιάς της ζούγκλας στην εποχή του.

Δείτε το λιοντάρι-τέρας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.