ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Ζηλανδία: Πόλη κλείνει πολυσύχναστο δρόμο για την προστασία θαλάσσιου ελέφαντα

Ν.Ζηλανδία: Πόλη κλείνει πολυσύχναστο δρόμο για την προστασία θαλάσσιου ελέφαντα

Σε μία εντυπωσιακή απόφαση προχώρησε η πόλη Νουνεντίν, η δεύτερη μεγαλύτερη του Νότιου Νησιού της Ν. Ζηλανδίας, καθώς προχώρησε στην διακοπή κυκλοφορίας σε πολυσύχναστο δρόμο για την προστασία θαλάσσιου ελέφαντα και του μικρού του.

«Ένας θαλάσσιος λέοντας και το μικρό της εγκαταστάθηκαν στο γήπεδο γκολφ δίπλα στον δρόμο και τον διασχίζουν τακτικά, για να πάνε στην παραλία», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο, ενημερώνοντας τους πολίτες ότι μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή με τα πόδια ή το ποδήλατο, αλλά τους ζήτησε να «δώσουν χώρο» στα ζώα, μένοντας σε απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρων.

«Οι θαλάσσιοι λέοντες της Ν. Ζηλανδίας είναι υπό εξαφάνιση και ένα από τα πιο σπάνια είδη θαλάσσιου λέοντα στον κόσμο», επισημαίνει στην ίδια ανάρτηση ο δήμος. Η πόλη Νουνεντίν, με περίπου 120.000 κατοίκους, τακτικά κλείνει δρόμους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, προκειμένου να τους διασχίζουν με ασφάλεια τα άγρια ζώα, αλλά αυτό συνήθως γίνεται για 1-2 ημέρες.

Η τωρινή απόφαση, για το κλείσιμο του δρόμου για ένα μήνα, επικροτήθηκε από τους ντόπιους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που κάλεσαν το δημοτικό συμβούλιο να το κάνει μόνιμο, προκειμένου να προστατευθούν πολύτιμα άγρια ζώα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι θαλάσσιοι λέοντες- που μπορούν να φτάσουν έως και τα 200 κιλά- γεννούν στην πόλη και γύρω από αυτή από το 1993. Φέτος αναμένονται τουλάχιστον 20 μικρά στην πόλη. Αυτά που γεννιούνται εκεί αργότερα επιστρέφουν για να κάνουν τα δικά τους μικρά στην περιοχή, μερικές φορές σε αποθήκες σε φάρμες, σε περιφραγμένους χώρους για άλογα ή δίπλα σε αυτοκινητόδρομους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.