ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η όξινη βροχή έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή στην Τιαντζίν

Η όξινη βροχή έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή στην Τιαντζίν

Μετά τις καταστροφές από την τεράστια έκρηξη, τους 114 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες, το πρόβλημα των τοξικών αερίων που υπήρχε στην ατμόσφαιρα επιστρέφει μέσω της βροχής. 

Και αυτό γιατί τα υπολείμματα της έκρηξης μαζί με τα σωματίδια που υπάρχουν ακόμα στον αέρα, μπορούν πλέον να περάσουν μέσω τις βροχής και στον υδροφόρο ορίζοντα της πόλης. Σχηματίζοντας έτσι ένα επικίνδυνο κοκτέιλ από χημικές ενώσεις οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το κυανιούχο νάτριο το οποίο προκάλεσε την έκρηξη, είναι ένα άκρως τοξικό υλικό, που χρησιμοποιείται στις εξορύξεις χρυσού ακόμα και στις θανατικές εκτελέσεις στις ΗΠΑ. Η μίξη του με το νερό προκαλεί ακόμα πιο τοξικά αποτελέσματα, καθώς μπορεί να μετασχηματιστεί σε κάποιες πολύ πιο επικίνδυνες ουσίες οι οποίες περνούν στον ανθρώπινο οργανισμό με ολέθρια αποτελέσματα.

Παρά το γεγονός ότι οι κρατικοί υπεύθυνοι καθησυχάζουν τον κόσμο ότι το νερό και ο αέρας είναι ασφαλής, οι κάτοικοι της πόλης δικαιολογημένα αμφιβάλλουν. Και αυτό γιατί 8 από τα 40 σημεία που έγινε ο έλεγχος του νερού έδειξαν πολύ υψηλά επίπεδα κυανιούχου νατρίου, σε κάποιες περιπτώσεις έως και 28 φορές πάνω από τα επιτρεπτά επίπεδα. Αλλά και ο αέρας δείχνει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης αερίων, κάτι που κάνει τους κατοίκους να ανησυχούν ακόμα περισσότερο.

Ο υπεύθυνος της πυροσβεστικής της περιοχής δήλωσε ότι στην περιοχή υπήρχαν αποθηκευμένα πάνω από 40 τοξικά χημικά, σε ποσότητα που άγγιζε τους 3.000 τόνους. Ανάμεσά τους ήταν και 800 τόνοι νιτρώδους αμμωνίας η οποία είναι άκρως εκρηκτική, αλλά και 500 τόνοι από νιτρώδη ποτάσα, η οποία χρησιμοποιείται στους πυραύλους και στα πυροτεχνήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βροχή ήρθε την ημέρα μνήμης της έκρηξης, στην οποία σκοτώθηκαν 114 άνθρωποι, 57 είναι αγνοούμενοι ενώ υπάρχουν ακόμα 31 πτώματα τα οποία δεν έχουν αναγνωρισθεί. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε το πυροσβεστικό σώμα της περιοχής, με 50 νεκρούς και άλλους 52 αγνοούμενους. 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.