ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νεκροί τέσσερις εργαζόμενοι σε χρυσωρυχείο στη Νότια Αφρική

Νεκροί τέσσερις εργαζόμενοι σε χρυσωρυχείο στη Νότια Αφρική

Το εθνικό συνδικάτο εργαζομένων σε ορυχεία Num στη Νότια Αφρική γνωστοποίησε πως οι τέσσερις εργαζόμενοι στο χρυσωρυχείο που είχαν θεωρηθεί αγνοούμενοι από την Παρασκευή οπότε και έλαβε χώρα ισχυρή σεισμική δόνηση, βρέθηκαν εν τέλει νεκροί.

Οι τέσσερις εργαζόμενοι που εργάζονταν στο χρυσωρυχείο της Τάου Λέκοα στο Όρκνεϊ, στο βόρειο τμήμα στη Νότια Αφρική, όταν έγινε ο σεισμός βρίσκονταν σε βάθος μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου.

Τα σωστικά συνεργεία είχαν χάσει κάθε επαφή μαζί τους από χθες το πρωί, όταν ένας από τους τέσσερις εργαζόμενους τους είπε πως παθαίνουν ασφυξία και ζήτησε οξυγόνο.

Ένας πέμπτος εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί σοβαρά από την κατολίσθηση που προκλήθηκε από την μικρή σεισμική δόνηση στο χρυσωρυχείο διεσώθη την Παρασκευή και εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνά στη Νότια Αφρική, καθώς στη χώρα αυτή βρίσκονται τα βαθύτερα ορυχεία στον κόσμο. Το 2018, 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ορυχεία της χώρας, σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Ορυχείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.