ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χαβάη: Βρέθηκαν βόμβες του 1935 καρφωμένες στη λάβα ηφαιστείου (φώτο)

Χαβάη: Βρέθηκαν βόμβες του 1935 καρφωμένες στη λάβα ηφαιστείου (φώτο)

Ο πεζοπόρος Kawika Singson είχε μια απροσδόκητη συνάντηση εξερευνώντας τα ηφαιστειακά πεδία του Mauna Loa της Χαβάης.

Καρφωμένες πάνω στη λάβα, ο Singson βρήκε δύο παλιές βόμβες. Δυο βόμβες του 1935 που μαρτυρούν μια ιστορία.

Ο οργανισμός HVO (Hawaiian Volcano Observatory) επιβεβαίωσε πως το εύρημα είναι αυθεντικό. Οι δύο βόμβες προέρχονται από την έκρηξη του Mauna Loa στα τέλη του 1935, όταν επιχείρησαν να αλλάξουν κατεύθυνση στην καυτή λάβα.

Ήταν ο ιδρυτής του HVO, Dr Thomas Jaggar, που σκέφτηκε να χρησιμοποιηθούν εκρηκτικά για την ανακατεύθυνση της λάβας, προκειμένου να σωθεί η κοντινή πόλη Hilo εκείνον τον Νοέμβριο του 1935.

Ήταν η πρώτη τέτοια επιχείρηση στη Χαβάη, την οποία εκτέλεσε ο αμερικανικός στρατός στις 27 Δεκεμβρίου, ρίχνοντας 40 βόμβες σε δύο στόχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αναγκαιότητα και η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας κίνησης αμφισβητούνται στις μέρες μας, μιλάμε όμως για εποχές που πάνε πολύ πίσω σε όρους επιστημονικής γνώσης…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.