ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καθηγητής Γεωλογίας: «Υπάρχουν φόβοι για τσουνάμι μετά τον σεισμό στην Σάμο – Δεν χρειάζεται πανικός»

Καθηγητής Γεωλογίας: «Υπάρχουν φόβοι για τσουνάμι μετά τον σεισμό στην Σάμο – Δεν χρειάζεται πανικός»

Τους φόβους του για ενδεχόμενο τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό, προ ολίγων λεπτών, στην Σάμο εξέφρασε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας στον ΣΚΑΙ πριν από λίγο.

«Ήταν ένας σεισμός της τάξεως 6,7 βαθμών κάπου εκεί θα καταλήξει. Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό. Έγινε έντονα αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες για επιπτώσεις στην περιοχή της Σάμου. Στην ουσία είναι στα όρια μεταξύ Σάμου και Τουρκίας. Μέχρι τώρα υπάρχει κάποιο θαλάσσιο ρήγμα στο πυθμένα».

Είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρωτοφανές για το νησί σίγουρα γίνανε καταστροφές, θεωρώ ότι μπορεί να έχουν κατεδαφιστεί και κάποια οικήματα… Υπάρχουν μετασεισμοί όλη την ώρα. Πρέπει να ήταν πάνω από 11 με 12 χιλιόμετρα η διάρκεια» δήλωσε ο Γιάννης Βούρος, κάτοικος του νησιού. «Σε δευτερόλεπτα βλέπαμε βιβλία από τις βιβλιοθήκες να φεύγουνε, καθρέφτες να σπάνε, παράθυρα να σπάνε γυαλικά να σπάνε μια κατάσταση φοβερή… Έβλεπα μια πόλη να πάλλεται, έβλεπα καπνούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.