Περίπου 250 άνθρωποι βρίσκονταν στα κέντρα εκκένωσης αφού διασώθηκαν με βάρκα μετά από κατολισθήσεις

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στις Φιλιππίνες ανήλθε στους 80 την Τετάρτη με τις αρχές να εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς ακόμα αγνοούνται δεκάδες άνθρωποι.

Οι περισσότεροι θάνατοι από την τροπική καταιγίδα Μέγκι — η ισχυρότερη που έπληξε το αρχιπέλαγος φέτος — ήταν στην κεντρική επαρχία Λέιτε, όπου μια σειρά από κατολισθήσεις κατέστρεψαν ολόκληρες κοινότητες.

Είκοσι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 150 αγνοούνται στο παραθαλάσσιο χωριό Πιλάρ, το οποίο ανήκει στον δήμο Αμπουγιόγκ, αφού ένας χείμαρρος λάσπης και χώματος την Τρίτη έσπρωξε σπίτια στη θάλασσα και έθαψε το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού, δήλωσαν οι αρχές.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής, δεν περιμένουμε πλέον επιζώντες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος του Αμπουγιόγκ Λεμούελ Τράγια, προσθέτοντας ότι το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είναι πλέον επικεντρωμένο στο δύσκολο έργο της ανάκτησης σορών.

Περίπου 250 άνθρωποι βρίσκονταν στα κέντρα εκκένωσης αφού διασώθηκαν με βάρκα μετά από κοπή των δρόμων από κατολισθήσεις, είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!