ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φιλιππίνες: Στους 80 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας «Μέγκι»

Περίπου 250 άνθρωποι βρίσκονταν στα κέντρα εκκένωσης αφού διασώθηκαν με βάρκα μετά από κατολισθήσεις

Φιλιππίνες: Στους 80 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας «Μέγκι»

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στις Φιλιππίνες ανήλθε στους 80 την Τετάρτη με τις αρχές να εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς ακόμα αγνοούνται δεκάδες άνθρωποι.

Οι περισσότεροι θάνατοι από την τροπική καταιγίδα Μέγκι — η ισχυρότερη που έπληξε το αρχιπέλαγος φέτος — ήταν στην κεντρική επαρχία Λέιτε, όπου μια σειρά από κατολισθήσεις κατέστρεψαν ολόκληρες κοινότητες.

Είκοσι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 150 αγνοούνται στο παραθαλάσσιο χωριό Πιλάρ, το οποίο ανήκει στον δήμο Αμπουγιόγκ, αφού ένας χείμαρρος λάσπης και χώματος την Τρίτη έσπρωξε σπίτια στη θάλασσα και έθαψε το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού, δήλωσαν οι αρχές.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής, δεν περιμένουμε πλέον επιζώντες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος του Αμπουγιόγκ Λεμούελ Τράγια, προσθέτοντας ότι το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είναι πλέον επικεντρωμένο στο δύσκολο έργο της ανάκτησης σορών.

Περίπου 250 άνθρωποι βρίσκονταν στα κέντρα εκκένωσης αφού διασώθηκαν με βάρκα μετά από κοπή των δρόμων από κατολισθήσεις, είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.