ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε Βόρεια & Δυτική Ελλάδα τον Απρίλιο (φώτο)

Δείτε τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε Βόρεια & Δυτική Ελλάδα τον Απρίλιο (φώτο)

Το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε αρνητικές αποκλίσεις μεγίστων θερμοκρασιών τον Απρίλιο του 2021, με μερικές από τις χαμηλότερες τιμές της τελευταίας δεκαετίας να καταγράφονται στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα από δεδομένα 51 μετεωρολογικών σταθμών.

Πιο αναλυτικά, στη Μακεδονία και τη Θράκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε 2°C χαμηλότερα από τη μέση τιμή (2η χαμηλότερη της δεκαετίας), στη Δυτική Ελλάδα -1.6°C (η χαμηλότερη της δεκαετίας), στη Θεσσαλία καταγράφηκαν αποκλίσεις -1.5°C (2η χαμηλότερη της δεκαετίας), στη Στερεά Ελλάδα -1.3°C (4η χαμηλότερη της δεκαετίας), ενώ στην Πελ/νησο και τα νησιά του Αιγαίου εκτός της Κρήτης καταγράφηκε ελαφρώς μικρότερη απόκλιση με -0.7°C και -0.6°C αντίστοιχα. Μόνο στην Κρήτη η μέση τιμή των μεγίστων θερμοκρασιών ήταν ελαφρώς υψηλότερη από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές (+0.6°C, η 4η υψηλότερη της δεκαετίας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κύρια αιτία των παρατεταμένα χαμηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας ήταν η επικράτηση υψηλών βαρομετρικών πιέσεων στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και της Μεσογείου με αποτέλεσμα τη ροή ψυχρών αερίων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη προς τα Βαλκάνια. Στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη η μέση θερμοκρασία του Απριλίου 2021 κυμάνθηκε περίπου 3-4°C κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.