ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νιου Τζέρσεϊ: Kαταφύγιο επιλέγει μόνο ηλικιωμένους σκύλους καθώς σπανίως υιοθετούνται (φωτό)

Νιου Τζέρσεϊ: Kαταφύγιο επιλέγει μόνο ηλικιωμένους σκύλους καθώς σπανίως υιοθετούνται (φωτό)

Ένα καταφύγιο ζώων στο Νιου Τζέρσεϊ κάνει τα πάντα για να παρέχει καλύτερη ζωή για τους ηλικιωμένους σκύλους καθώς σπανίως υιοθετούνται.

Το Marty’s Place φιλοξενεί ένα επιλεγμένο γκρουπ σκύλων, τους οποίους χαρακτηρίζει και θεωρεί «ενοίκους», και χρειάζονται ένα μέρος για να ζήσουν όμορφα στα τελευταία χρόνια της ζωής τους.

Δηλώνοντας: «ένα ασφαλές, τρυφερό και προστατευμένο περιβάλλον για ηλικιωμένους σκύλους που δεν έχουν σπίτι», το κέντρο αναλαμβάνει σκύλους ηλικίας 7 ετών και άνω, δίνοντας στον καθένα «άπλετο χώρο, ανθρώπινη και σκυλίσια παρέα, συνεχή ιατρική και οδοντιατρική φροντίδα αλλά και φυσικές και πνευματικές δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητές του».

Φυσικά επιτρέπει την φιλοξενία ή υιοθεσία των σκύλων, ενώ έχει χώρο για περίπου 40 ζώα, εξοπλισμένο με διαδρόμους, εσωτερική πισίνα, “κομμωτήριο” και ένα τεράστιο δωμάτιο για διάφορες δραστηριότητες, όπου μπορούν να χαλαρώνουν, να ασκούνται, να κοινωνικοποιούνται και να έρχονται σε επαφή με τους εθελοντές.

Οι ηλικιωμένοι σκύλοι φτάνουν στο καταφύγιο για διάφορους λόγους, μεταξύ άλλων επειδή τους παράτησαν, εξαιτίας προβλημάτων υγείας ή λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Οι ιδρυτές του Marty’s Place ξεκίνησαν την ιδέα για να αλλάξουν την αντίληψη που έχει ο κόσμος για τους μεγαλύτερους σε ηλικία σκύλους, φροντίζοντας παράλληλα τα ζώα.

«Οι πιθανότητες υιοθεσίας ενός γηραιότερου σκύλου και να φύγει από το καταφύγιο δεν είναι τόσο μεγάλες όσο για ένα κουτάβι οπότε αποφασίσαμε πως θέλουμε να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους», λέει η Doreen Jakubcak. «Όταν αναλαμβάνουμε με έναν σκύλο που έρχεται εδώ, έχει βρει πλέον το παντοτινό σπίτι του. Όταν μπορούμε, προσπαθούμε να τον βάλουμε σε ένα καινούργιο σπίτι», προσθέτει.

Το καταφύγιο πήρε την ονομασία του από τον ηλικιωμένο σκύλο της Doreen, Marty, που μαζί με άλλους σκύλους με παρόμοιες ιστορίες, την ενέπνευσε να το δημιουργήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/CBv-bq7AqV5/?utm_source=ig_embed

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.