ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παγκόσμιο ρεκόρ Έλληνα υποβρύχιου κυνηγού που κτύπησε συναγρίδα… 11 κιλών! (φωτό)

Παγκόσμιο ρεκόρ Έλληνα υποβρύχιου κυνηγού που κτύπησε συναγρίδα… 11 κιλών! (φωτό)

Με ένα παγκόσμιο ρεκόρ επισφράγισε το πάθος του για το ψαροντούφεκο ελεύθερης κατάδυσης ο Βαγγέλης Λαγκώνας. Ο ερασιτέχνης ψαροντουφεκάς από την Σιδηρούντα της Χίου επικυρώθηκε ως παγκόσμιος ρέκορντμαν στο International Underwater Spearfishing Association με τη συναγρίδα 11 κιλών που ψάρεψε ανοιχτά των Οινουσσών.

Η καλή ψαριά είχε γίνει γύρω στις 04.00 στις 26 Ιουλίου σε μια απόσταση 100 μέτρων από τη βάρκα. Μαζί με τον Βαγγέλη Λαγκώνα ήταν ο Γιώργος Πίττας, ενώ στη βάρκα επέβαινε και η μικρή Κατερίνα Ανδρεατίδη.

«Επρόκειτο για μια μεγάλη βουτιά από τα 22 στα 35 μέτρα. Η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας ήταν 21 βαθμών Κελσίου και λογικά αισθητά μικρότερη στα βάθη», περιγράφει ο Βαγγέλης Λαγκώνας τις συνθήκες του ψαρέματος.

«Έκανα μία βουτιά και είδα πέντε, ίδιου μεγέθους, συναγρίδες. Σταμάτησα πίσω από ένα βράχο και σύντομα συνειδητοποίησα ότι το ένα ήρθε πολύ κοντά. Η βολή ήταν πολύ εύστοχη και χτύπησε το ψάρι στα βράγχια», αναφέρει για το επίτευγμά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: politischios.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.