ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Στις 10/6 η νέα συλλογή του Paul McCartney με 67 τραγούδια από 1970 – 2015 [φωτό]

Στις 10/6 η νέα συλλογή του Paul McCartney με 67 τραγούδια από 1970 – 2015 [φωτό]

«Pure McCartney» τιτλοφορείται η συλλογή, με συνολικά 67 κομμάτια,  του Paul McCartney, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου. Η συλλογή περιλαμβάνει κομμάτια που έγραψε ο βετεράνος μουσικός από το πρώτο του σόλο άλμπουμ, το 1970, ως και το «Say Say Say» του 2015. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές σπάνιες εκτελέσεις καθώς και προσωπικά αγαπημένα κομμάτια του σκαθαριού.

Ο Paul McCartney και η μουσική του δε χρειάζονται συστάσεις. Ο ίδιος μαζί με τρεις φίλους άλλαξαν το μουσικό και πολιτισμικό τοπίο για πάντα. Παράλληλα, τα κατορθώματα του Paul ως μέλος των Wings, αλλά και ως σόλο καλλιτέχνης, είναι εξίσου σημαντικά με τα όσα πέτυχε στην 8ετή πορεία του ως μέλος των Beatles.

 

«Η ομάδα μου κι εγώ σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μία συλλογή ηχογραφήσεών μου, με μόνο στόχο να έχουμε κάτι ευχάριστο για να ακούμε», αναφέρει ο McCartney για το πρότζεκτ. 

«Ίσως είναι για να το απολαμβάνεις σε μία μακριά διαδρομή με το αυτοκίνητο ή ένα απόγευμα στο σπίτι, ή και σε ένα πάρτι με φίλους. Οπότε καθίσαμε και φτιάξαμε αυτές τις τελείως διαφορετικές playlist από διάφορες περιόδους της καριέρας μου».

 

Ως δημιουργός, ο θρυλικός καλλιτέχνης δεν έμεινε ποτέ στάσιμος και πειραματίστηκε με πολλά είδη και στυλ μουσικής. Το «Pure McCartney» είναι απόδειξη αυτού. Από το σεμινάριο συγγραφής τραγουδιών που είναι το «Maybe I’m Amazed» και το περιπετειώδες, «Band On The Run», μέχρι τον ακαταμάχητο ρυθμό του «Say Say Say» και την ηλεκτρονική μουσική του «Temporary Secretary», το οποίο μάλιστα το περιοδικό NME όταν έφτιαχνε τη λίστα με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών περιέγραψε ως «όχι τόσο μπροστά από την εποχή τους, αλλά τελείως έξω από την αυτήν», η συλλογή χαρτογραφεί την ασταμάτητη περιπετειώδη πορεία του ταλαντούχου McCartney και αποκαλύπτει τα κατορθώματά στη μετά – Beatles εποχή.

 

«Η λέξη καριέρα είναι λίγο παραπλανητική γιατί όλη αυτή η πορεία για μένα ήταν περισσότερο μία μουσική περιπέτεια παρά μία δουλειά», λέει ο Paul, κοιτάζοντας τα κομμάτια που περιλαμβάνονται στο «Pure McCartney». «Με ευχαριστεί και συχνά με εκπλήσσει ότι έχω συμμετάσχει στη συγγραφή και την ηχογράφηση τόσων πολλών, και διαφορετικών μεταξύ τους, κομματιών», αναφέρει. 

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο 73χρονος Άγγλος τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης έχει καταρρίψει ρεκόρ, έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία, έχει γεμίσει στάδια σε όλον τον κόσμο ενώ εξακολουθεί και «ντύνει» μουσικά στιγμές από τις ζωές των ανθρώπων εδώ και πολλές γενιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.