ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε κρίσιμη κατάσταση ο συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι – Σε μηχανική υποστήριξη μετά από καρδιακό επεισόδιο

Σε κρίσιμη κατάσταση ο συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι – Σε μηχανική υποστήριξη μετά από καρδιακό επεισόδιο

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον διαλεκτό Ιταλό συγγραφέα Αντρέα Καμιλέρι, 93 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σάντο Σπίριτο της Ρώμης, όπου μεταφέρθηκε μετά καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη και στη διάγνωσή τους οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένοι.

Στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, έπειτα από 7 ώρες νοσηλείας του Αντρέα Καμιλέρι, αναφέρεται πως ο συγγραφέας «διακομίσθηκε έπειτα από καρδιακή ανακοπή. Στις πρώτες βοήθειες του έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, που επέτρεψε την επαναφορά της καρδιακής λειτουργίας. Ο Καμιλέρι βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σε μηχανική υποστήριξη, ενώ του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή».

Ο Καμιλέρι ένοιωσε αδιαθεσία χθες το πρωί στο σπίτι του και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο συγγραφέας προετοιμαζόταν για να βρεθεί στο θέαμα στις Θέρμες του Καρακάλλα, όπου θα παρουσιαζόταν το έργο του για την «Αυτοϋπεράσπιση του Κάιν».

«Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου καθιστός σε μία πλατεία και να διηγούμαι ιστορίες, και στο τέλος να γυρίζω ανάμεσα στο κοινό με την ‘κόπολα’ (σιτσιλιάνικη τραγιάσκα) στο χέρι», είχε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αμέσως με την ανακοίνωση της είδησης για τη νοσηλεία του Καμιλέρι, το διαδίκτυο πλημμύρισε από μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα που δίνει ο δημιουργός του διάσημου (και τηλεοπτικά) “Επιθεωρητή Μονταλμπάνο” για να κρατηθεί στη ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.