ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έφυγε από τη ζωή η «βασίλισσα» των ταινιών τρόμου Μπάρμπαρα Σέλλι

Έφυγε από τη ζωή η «βασίλισσα» των ταινιών τρόμου Μπάρμπαρα Σέλλι

Η θρυλική Μπάρμπαρα Σέλλι, η «βασίλισσα» των ταινιών τρόμου που έχει παίξε σε πολλές ταινίες όπως ο «Δράκουλας», ο Άρχοντας του Σκότους» και «Η πόλη των καταραμένων» έφυγε από τη ζωή.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών στο νοσοκομείο, λίγες ημέρες αφότου ανάρρωσε από κορωνοϊό τον οποίον κόλλησε κατά την διάρκεια της νοσηλείας της.

Το αστέρι της έλαμψε κατά την διάρκεια των δεκαετιών του ’50 και του ’60 μιας και ήταν η βασική πρωταγωνίστρια της «Hammer Horror Films», της διάσημης κινηματογραφικής εταιρείας παραγωγής, με έδρα το Λονδίνο, που έγραψε ιστορία στις ταινίες τρόμου δημιουργώντας κλασικούς χαρακτήρες όπως ο Κόμης Δράκουλας, ο Βαρόνος Βίκτωρ Φρανκεστάιν κ.α. Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου όπως ο Κρίστοφερ Λι και ο Πίτερ Κάσινγκ με τους οποίους διατήρησε και στο μέλλον εξαιρετικές σχέσεις.

Εκτός από την μεγάλη οθόνη, έπαιξε παράλληλα και στην τηλεόραση συμμετέχοντας σε δημοφιλείς σειρές με κορυφαία βεβαίως το «Doctor Who» αλλά και τα «The Avengers», «Ο Άγιος», «EastEnders» κ.α ενώ έπαξε και στο θέατρο.

Όσοι την γνώρισαν από κοντά ή συνεργάστηκαν μαζί της κάνουν λόγο για μια λαμπερή γυναίκα η οποία μπορούσε, με μεγάλη ευκολία, να μεταμορφωθεί σε ένα διαβολικό πλάσμα. Αυτό ήταν, εξάλλου, και το βασικό συσταστικό του ταλέντου της.

Με τις ταινίες τρόμου στις οποίες πρωταγωνίστησε μεγάλωσε γενιές. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως λάμβανε γράμματα από φανατικούς θαυμαστές της μέχρι το τέλος της ζωής της: «Το να λαμβάνω μηνύματα από θαυμαστές των ταινιών τρόμου στις οποίες πρωταγωνίστησα με συγκινεί» είχε εξομολογηθεί η ίδια σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν μία δεκαετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ίδια αυτή συνέντευξη, μάλιστα, είχε εξομολγηθεί και το μεγάλο της παράπονο: «Κανείς δεν μού είπε πως ήμουν όμορφη. Έλεγαν πως ήμουν φωτογενής αλλά κανείς δεν είπε πως ήμουν όμορφη. Αν το έλεγαν θα ένιωθα πολύ καλύτερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.