Βίντεο: Αυτός είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε από το τσίρκο και κατέληξε… δισεκατομμυριούχος

O Guy Laliberté είναι ανάμεσα στους 900 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με την προσωπική του περιουσία του αγγίζει τα 1,8 δισ. δολάρια σύμφωνα με την λίστα του «Forbes». Όμως 59χρονος Guy δεν γεννήθηκε με περιουσία και μάλιστα στα νιάτα του δούλευε σε τσίρκο, κατάπινε φωτιές και ισορροπούσε σε ξυλοπόδαρα για μερικά κέρματα από τους περαστικούς.

Μπορεί το όνομα του να μην σας λέει κάτι όμως ο Guy Laliberté είναι ο ιθύνων νους πίσω από ένα όνομα που όλοι γνωρίζουν…το Cirque du Soleil.

Η αρχή
Όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος δημιούργησε ένα περιπλανώμενο θίασο ο οποίος κατάφερε να πάρει μια επιχορήγηση από την κυβέρνηση του Κεμπέκ το 1985 για να οργανώσει μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις είχαν τεράστια επιτυχία και έτσι γεννήθηκε το Cirque du Soleil. Όμως τα χρήματα τελείωναν και ο θίασος βρισκόταν κοντά στο μηδέν από οικονομικής άποψης. Εκείνη την στιγμή ο Guy Laliberté αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και να επενδύσει τα πάντα σε μια παράσταση στο L.A, η οποία έφερε βροχή τις προτάσεις.

Μια τεράστια επιχείρηση
Το Cirque du Soleil επεκτάθηκε ταχύτατα τη δεκαετία του 1990 και του 2000, πηγαίνοντας από μία παράσταση σε 19 παραστάσεις σε περισσότερες από 271 πόλεις σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική. Οι παραστάσεις απασχολούν περίπου 4.000 άτομα από 40 χώρες και παράγουν ετήσια έσοδα που ξεπερνούν τα 810 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον η μόνιμη παράταση στο Λας Βέγκας παρουσιάζεται καθημερινά σε περισσότερους από 9.000 ανθρώπους δηλαδή το 5% των επισκεπτών της πόλης. Το Cirque du Soleil παράγει επίσης ένα μικρό αριθμό ιδιωτικών και εταιρικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο (με πελάτες όπως η βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι και το Super Bowl).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και επαγγελματίας παίχτης πόκερ
Επιπλέον ο Laliberté είναι και επαγγελματίας παίχτης πόκερ. Μάλιστα έχει τερματίσει τέταρτος στην εκδήλωση World Poker Tour Season Five στο Bellagio στο Λας Βέγκας με κέρδος $ 696.220 ενώ συμμετείχε στην εκπομπή High Stakes Poker της GSN και στο Poker After Dark.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.