ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Βατικανό στέλνει τους ομοφυλόφιλους ιερείς σε μοναστήρι στις Άλπεις για να… θεραπευθούν

Το Βατικανό στέλνει τους ομοφυλόφιλους ιερείς σε μοναστήρι στις Άλπεις για να… θεραπευθούν

Μετά από καταγγελία πρώην καθολικού ομοφυλόφιλου κληρικού, αποκαλύφθηκε ότι το Βατικανό στέλνει κρυφά τους ομοφυλόφιλους κληρικούς και εκείνους που είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, στο μοναστήρι Venturini, στην πόλη Τρέντο, που βρίσκεται στους πρόποδες των ιταλικών Άλπεων για να «θεραπευθούν».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου οι ιερείς που παρουσιάζουν «ανάρμοστες σεξουαλικές τάσεις» στέλνονται από το Βατικανό στο μοναστήρι Venturini «για μία περίοδο εκπαίδευσης, προσωπικής αναζήτησης και φώτισης».

Η αποκάλυψη έγινε σε μια χρονική στιγμή όπου εκατοντάδες καθολικοί επίσκοποι, ιερείς και λαϊκοί βρίσκονται στη Ρώμη και συμμετέχουν στην Τακτική Σύνοδο των Επισκόπων, που έχει διάρκεια τριών εβδομάδων (4-25 Οκτωβρίου) και θα ασχοληθεί με το θέμα: «Η κλήση και η αποστολή της οικογένειας μέσα στην Εκκλησία και στον σύγχρονο κόσμο», στο οποίο περιλαμβάνεται και συζήτηση για τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Η Σύνοδος γίνεται στην σκιά της απομάκρυνσης του 43χρονου Πολωνού ιερέα, Krzysztof Charamsa, ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και επί χρόνια είχε μόνιμο σύντροφο.

Την αποκάλυψη για το μοναστήρι Venturini έκανε ο πρώην κληρικός, Mario Bonfante, ο οποίος υποστήριξε, ότι, όταν οι ανώτεροί του ανακάλυψαν πως είναι ομοφυλόφιλος του υπέδειξαν να πάει στο μοναστήρι «για να βρει τον σωστό δρόμο». Όταν εκείνος αρνήθηκε, το Βατικανό τον απομάκρυνε από την θέση του.

Το μοναστήρι «για την θεραπεία των κληρικών που χρήζουν θεραπείας» ίδρυσε το 1928 ο πατέρας Mario Venturini στους πρόποδες των Άλπεων και υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε αυτό δώδεκα κληρικοί. Η ιστοσελίδα του μοναστηριού αναφέρει ότι «διάφορα είδη θεραπείας προσφέρονται σε κληρικούς και θρησκευόμενους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους σε ένα χαλαρό και άνετο περιβάλλον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 72χρονος πατέρας Gianluigi Pastò, επικεφαλής του μοναστηριού, έδωσε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica και αρνήθηκε ότι το μοναστήρι του φιλοξενεί ειδικά ομοφυλόφιλους και παιδεραστές ιερείς, αλλά, δεν αρνήθηκε ότι στο παρελθόν έχουν οδηγηθεί σε αυτό τέτοιοι κληρικοί. Ο ίδιος δήλωσε: «Αυτή την στιγμή δεν έχουμε ούτε ιερείς, ούτε ομοφυλόφιλους παιδεραστές ιερείς, φυσικά καθήκον μας είναι να καλωσορίζουμε τον καθένα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.