ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οινόη: Οργισμένοι οι επιβάτες – «Μας άδειασαν έξω στο κρύο για να μην έχουν ευθύνη»

Χωρίς φαγητό, νερό και ενημέρωση περιμένουν να πάνε στον προορισμό τους

Οινόη: Οργισμένοι οι επιβάτες – «Μας άδειασαν έξω στο κρύο για να μην έχουν ευθύνη»

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις των ταλαιπωρημένων επιβατών του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και ακινητοποιήθηκε από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Οινόη, με αποτέλεσμα να περάσουν σχεδόν 20 ώρες εγκλωβισμένοι.

Θυμίζουμε ότι η περιπέτεια των επιβατών ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (24/1) και συνεχίζεται ακόμη και τώρα, καθώς ορισμένοι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο πίσω στην Αθήνα, ενώ σε ένα κατάστημα έξω από την αμαξοστοιχία περιμένουν ακόμη δεκάδες άτομα, που θέλουν να πάνε στον προορισμό τους.

Ορισμένοι από αυτούς τους επιβάτες αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα για να πάρουν τουριστικό λεωφορείο για τον προορισμό τους. Ωστόσο η ταλαιπωρία τους συνεχίζεται καθώς το τουριστικό λεωφορείο, όπως λένε, βρίσκεται στα ΚΤΕΛ και δεν το αφήνουν να περάσει για να τους παραλάβει. Έχουν επικοινωνήσει με την Τροχαία προκειμένου να δοθεί άδεια.

«Ξεκινήσαμε από την Αθήνα εχθές με την αμαξοστοιχία 56 στις 15.40. Στις 16.40 βγάζουν ανακοίνωση ότι θα υπάρξει μια ώρα καθυστέρηση λόγω βλάβης. Η μία ώρα έγινε δύο, δεν μας ανακοίνωναν τίποτα. Μετά από 4 ώρες είπαν ότι υπήρχε ένα ατύχημα, είχε πέσει ένα αυτοκίνητο και κλαδιά στις γραμμές 1 χλμ έξω από τη Λιβαδειά. Μετά είπαν ότι πήγε μηχανή να απομακρύνει τα δέντρα και έπεσε πάνω στο παλιό τρένο. Το ατύχημα είχε τραυματίες, τους πήγαν στο κέντρο υγείας Λιβαδειάς. Μετά δεν μας ανακοίνωναν τίποτα, ήμασταν στην αναμονή. Ηλικιωμένοι, μωρά, άρρωστοι άνθρωποι. Κι εγώ είμαι με 65% αναπηρία» είπε αγανακτισμένη μία εκ των επιβατών.

«Είκοσι ώρες ήμασταν μέσα εγκλωβισμένοι, δεν υπήρχε στο κυλικείο καθόλου φαγητό, τελικά έφερε η αστυνομία φαγητό πρώτα για τα μωρά και μετά για εμάς. Στο τέλος δεν υπήρχε ούτε νερό. Καμία ενημέρωση ως το πρωί. Στις 8.30 πέρασε ένας επιβάτης και είπε να εκκενώσουμε το τρένο. Η γραμμή δεν είναι καθαρισμένη από τα χιόνια. Κατεβαίνουμε εδώ στον σταθμό, πάμε στο μαγαζάκι που δεν έχει καν τουαλέτα. Εγώ και 2-3 άλλα άτομα επειδή δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα περιμένουμε πότε θα ανοίξει η γραμμή για να πάμε στα μέρη μας», πρόσθεσε η επιβάτης.

«Κούραση πολλή. Δεν είχαμε νερό και φαγητό τόσες ώρες. Ζήτησαν από εμάς αν έχει κάποιος φαγητό να το φέρει στο κυλικείο για να το μοιράσει στους υπόλοιπους. Στις 9.30 μας είπαν φύγετε από το τρένο και να περιμένουμε λεωφορείο για Αθήνα», περιγράφει την ταλαιπωρία μία άλλη επιβάτης.

«Μας άδειασαν έξω στο κρύο για να μην έχουν ευθύνη» λέει για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένας εξοργισμένος επιβάτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η απάντησή τους ήταν να πάμε Αθήνα και από εκεί βλέπουμε. Απαράδεκτοι δεν είχαν ούτε νερό να μας δώσουν. Όταν είπαν ότι δεν έχει νερό στον ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους απάντησαν ότι γύρω έχει σπίτια, χτυπήστε και θα σας δώσουν», αναφέρει μια άλλη μαρτυρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.