Ποιο είναι το ισχυρότερο διαβατήριο του κόσμου;

Ποιο είναι το ισχυρότερο διαβατήριο του κόσμου;

Οι Ιάπωνες πολίτες κατέχουν το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο, ακολουθούμενοι από τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα, αποδεικνύοντας την κυριαρχία των Ιαπωνικών χωρών στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην πρώτη θέση, με τους πολίτες της να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς θεώρηση κατά την άφιξή τους σε 190 χώρες, σύμφωνα με το δείκτη Passport Henley για το 2019.

Η Ιαπωνία ακολουθείται από τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα, που βρίσκονται μαζί στη δεύτερη θέση, οι πολίτες των οποίων μπορούν να επισκεφθούν 189 προορισμούς χωρίς να χρειάζεται θεώρηση το διαβατήριό τους. Αυτή είναι η υψηλότερη θέση που έχει ποτέ κατακτήσει η Νότια Κορέα στον δείκτη διαβατηρίων, ο οποίος βασίζεται σε στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Η Γερμανία και η Γαλλία κατατάσσονται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο, με πρόσβαση σε 188 προορισμούς. Τέταρτες είναι η Δανία, η Φινλανδία, η Ιταλία και η Σουηδία, ενώ η Ισπανία και το Λουξεμβούργο βρίσκονται μια θέση πιο κάτω. Την έκτη θέση μοιράζονται η Αυστρία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Στην έβδομη θέση ανάμεσα στο Βέλγιο, τον Καναδά και την Ισλανδία βρίσκεται και η Ελλάδα, οι πολίτες της οποίας έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε 184 χώρες χωρίς θεώρηση στο διαβατήριό τους.

Στον αντίποδα, στο κατώτατο σημείο της κατάταξης του 2019 δηλαδή, βρίσκεται το Ιράκ και το Αφγανιστάν, με πρόσβαση σε μόλις 30 προορισμούς χωρίς βίζα.

Δείτε τη λίστα:

1- Ιαπωνία

2 – Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα

3 – Γαλλία, Γερμανία

4 – Δανία, Φινλανδία, Ιταλία, Σουηδία

5 – Λουξεμβούργο, Ισπανία

6 – Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ

7 – Βέλγιο, Καναδάς, Ελλάδα, Ιρλανδία

8 – Τσεχία

9 – Μάλτα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10 – Αυστραλία, Ισλανδία, Νέα Ζηλανδία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.