ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ. Πλακιωτάκης: Αύξηση κατά 45% στον ετήσιο προϋπολογισμό για τις άγονες γραμμές

Γ. Πλακιωτάκης: Αύξηση κατά 45% στον ετήσιο προϋπολογισμό για τις άγονες γραμμές

Σε μια πρωτοφανή για τα ακτοπλοϊκά χρονικά αλλά και ουσιαστική αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού για τις άγονες γραμμές προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 45% φτάνοντας τα 130 εκατ. ευρώ έναντι 90,7 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, σε ερώτηση του newmoney.gr απάντησε ότι σχεδιάζει κίνητρα για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για ναυπηγήσεις ακτοπλοϊκών πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία: ο μέσος όρος ηλικίας του ακτοπλοϊκού στόλου είναι τα 28 έτη, άρα μακροπρόθεσμα θα προκύψουν προβλήματα αντικατάστασης των πλοίων. Είναι ζήτημα που θα εξεταστεί μακροπρόθεσμα σε συνεργασία με το υπ. Οικονομικών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπ. Ναυτιλίας για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων.

Ο ΥΝΑ επεσήμανε ότι πλέον δεν θα μιλάμε για επιδότηση άγονων γραμμών αλλά για χρηματοδότηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αλλαγή της πολιτικής για τις άγονες γραμμές γίνεται με απόφαση του Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη. Η εισήγηση αυτή έγινε δεκτή στο υψηλότερο επίπεδο, σε συνέχεια της ειδικής σύσκεψης υπό το συντονισμό του Γραφείου Πρωθυπουργού και υλοποιείται με πρωτοβουλία του ΥΝΑΝΠ και την καθοριστική συμβολή των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.