ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές οι πέντε αεροπορικές εταιρίες θα προσφέρουν ψηφιακό πάσο υγείας για τους επιβάτες τους

Αυτές οι πέντε αεροπορικές εταιρίες θα προσφέρουν ψηφιακό πάσο υγείας για τους επιβάτες τους

Πέντε εκ των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιριών στον πλανήτη αναμένεται να ξεκινήσουν να προσφέρουν στους επιβάτες τους ένα ψηφιακό πάσο υγείας που θα πιστοποιεί ότι δεν έχουν κορωνοϊό πριν το ταξίδι τους.

Και ενώ ο κλάδος των αεροπορικών συγκοινωνιών προσπαθεί να ορθοποδήσει από την τεράστια ζημιά που υπέστη από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους «Financial Times», η United Airlines, η Lufthansa, η Virgin Atlantic, η Swiss International Air Lines και η JetBlue θα ξεκινήσουν την χρήση του «CommonPass» στους επιβάτες κάποιων πτήσεών τους από τον Δεκέμβριο.

Το έργο, που αναπτύχθηκε από τη μη κερδοσκοπική ομάδα «The Commons Project» και υποστηρίζεται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, χρησιμοποιεί ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που μπορεί να κατεβάσει κάποιος επιβάτης στο κινητό του τηλέφωνο και θα δείχνει ότι το τεστ που έκανε για τον κορονοϊό ήταν αρνητικό. Οι επιβάτες θα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό αυτό ως απόδειξη αρνητικού τεστ εφόσον η χώρα που επισκέπτονται απαιτεί να υποβληθούν σε τεστ.

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα κάνουν το CommonPass υποχρεωτικό, αλλά εν ευθέτω χρόνω θα χρησιμοποιείται για να παρέχει απόδειξη και για τον εμβολιασμό.

Οι επιβάτες που πραγματοποιούν πολλά ταξίδια στο εξωτερικό αυτόν τον καιρό μπαίνουν σε καραντίνα μεγάλης διάρκειας όταν φτάνουν στον προορισμό τους, αλλά αρκετές χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία προσανατολίζονται στο να χρησιμοποιούν τα τεστ ώστε να μειώσουν και δυνητικά να εξαλειψουν την ανάγκη για καραντίνα.

«Τα αξιόπιστα τεστ σε συνδυασμό με ψηφιακά πάσα υγείας, είναι ένας άλλος τρόπος για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών και να αποκαταστήσουμε με ασφάλεια τα αεροπορικά ταξίδια» δήλωσε η πρόεδρος της JetBlue, Τζοάνα Γκέρατι.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του «The Commons Project» υπήρξαν συζητήσεις με εταιρείες κρουαζιέρας, ναυτιλιακές εταιρείες και αλυσίδες ξενοδοχείων για πιθανή χρήση των πάσων υγείων.

Επίσης, η Διεθνής Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) εργάζεται για ένα ψηφιακό πάσο υγείας μαζί με την IAG, την ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η IATA οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ζημιές 118,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτή τη χρονιά, πολύ μεγαλύτερες από την πρόβλεψη για απώλειες 84,3 δισ. δολαρίων τον περασμένο Ιούνιο και για 39 δισ. δολάρια το 2021. Με την κίνηση των επιβατών να πραγματοποιεί βουτιά 60%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.