ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζέρμα: To χωριό – φάντασμα του νομού Ιωαννίνων

Ζέρμα: To χωριό – φάντασμα του νομού Ιωαννίνων

To χωριό Ζέρμα, είναι χτισμένο σε μια απότομη πλαγιά, που κάνει τους πάντες να απορούν πώς οι κάτοικοί του κατάφερναν να φέρνουν εις πέρας τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 μετά από σημαντικές και επικίνδυνες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή. Μεταφέρθηκαν στην απέναντι πλαγιά, μια τοποθεσία πιο φιλόξενη για την ανθρώπινη δραστηριότητα και με πιο σωστή ρυμοτομία, όπου δημιούργησαν τη Νέα Ζέρμα, με το όνομα Πλαγιά.

Μάλιστα, τα σημάδια από τις κατολισθήσεις στο Ζέρμα παραμένουν ορατά μέχρι και σήμερα, με τεράστιους βράχους να έχουν αποκολληθεί από τις κορυφές του βουνού και να έχουν σφηνωθεί στις ρεματιές γύρω από το χωριό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα υπέροχο σκηνικό το οποίο ταξιδεύει στο χρόνο αντικρίζει ο επισκέπτης της περιοχής, με τα ερειπωμένα κτίρια του χωριού, κάποια πιο καλοδιατηρημένα και άλλα όχι, να αποτελούν σιωπηλούς μάρτυρες της μεγάλης ακμής που βίωσε κάποτε η ευρύτερη περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.