Υποχρεωτικό γίνεται το εμβόλιο της Pfizer στις ΗΠΑ: O FDA δίνει πλήρη έγκριση – Ακολουθεί η Ευρώπη!

Υποχρεωτικό γίνεται το εμβόλιο της Pfizer στις ΗΠΑ: O FDA δίνει πλήρη έγκριση – Ακολουθεί η Ευρώπη!

(Αρχικό κείμενο 08:30) Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα δώσει πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech την προσεχή Δευτέρα κάτι που θα μετατρέψει σε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στις ΗΠΑ με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσει η ΕΕ.

Ήταν το πρώτο εμβόλιο COVID-19 που έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον FDA τον Δεκέμβριο και είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο εμβόλιο για την πανδημία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους NYT, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης έως χθες, Παρασκευή, αλλά καθυστέρησαν μερικές ώρες εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ορισμένων διαπραγματεύσεων με την εταιρεία Pfizer.

Μάλιστα, πηγές από τον Οργανισμό αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα η έγκριση να καθυστερήσει λίγες ημέρες ακόμα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε «άνοιγμα» της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς. Μόλις λάβει την έγκριση, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον FDA να εγκρίνει και την τρίτη δόση του εμβολίου της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έγκριση αυτή σημαίνει, επίσης, ότι στην πράξη ότι το εμβόλιο της Pfizer

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.