Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού προκαλεί αντιδράσεις στις τάξεις των υγειονομικών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εάν τεθούν σε αναστολή όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα υποστεί καίριο πλήγμα.

«Ναι στην καθολικότητα του εμβολιασμού, αλλά όχι στην υποχρεωτικότητα» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, οι γιατροί έχουν εμβολιαστεί κατά 94,75%.

«Οι γιατροί που δεν εμβολιάστηκαν δεν είναι αρνητές. Φοβούνται τις επιπλοκές που μπορεί να φέρει το εμβόλιο μια στο εκατομμύριο. Θα κάνουμε αγώνα να πείσουμε τους συναδέλφους μας να εμβολιαστούν. Αυτή θα είναι η νίκη μας. Η διαχείριση αυτού του θέματος πρέπει να είναι με ήπιους τόνους, πειθώ και επιστημονικές μελέτες» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, περίπου 700 γιατροί του ΕΣΥ αναμένεται να τεθούν σε αναστολή.

«Θα αποδιοργανωθεί το ΕΣΥ»

«Αν η κυβέρνηση επιμείνει στο νόμο για την υποχρεωτικότητα που αποδείχθηκε ατελέσφορος, δυστυχώς από την 1η Σεπτεμβρίου, το ΕΣΥ θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση, σε μια περίοδο που γεμίζει με περιστατικά κορωνοϊού και έχει έλθει μια μερική κανονικότητα για ασθενής μερικών παθήσεων» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

«Ο κίνδυνος αν φύγουν από την δημόσια υγεία αυτοί οι συνάδελφοι θα είναι πολύ μεγαλύτερος από το αν μείνουν» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο ότι 10.000 νοσηλευτές και ιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν εκτός ΕΣΥ.

Στο ερώτημα γιατί δεν εμβολιάζονται αυτοί οι υγειονομικοί, ο κ. Γιαννακός απάντησε ότι «οι συνάδελφοι φοβούνται, έχουν θυμώσει, και είναι αποφασισμένοι να μπουν σε αναστολή καθηκόντων».

Τι ισχύει για την αναστολή των ανεμβολίαστων

Το τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που θα τεθούν σε αναστολή εξήγησε ο σύμβουλος εργασιακών θεμάτων Βασίλης Πρασσάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτού του τύπου οι αναστολές δεν έχει ούτε αποδοχές ούτε ασφάλιση. Και είναι αναστολή επ’ αόριστον, δεν υπάρχει ορίζοντας για το πώς θα λήξει» σημείωσε χαρακτηριστικά.