ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μαθήματα σε Κ.Μητσοτάκη: Ο Ε.Μακρόν δεν πτωχεύει τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους αλλά τους επιβάλλει τηλεργασία!

Μαθήματα σε Κ.Μητσοτάκη: Ο Ε.Μακρόν δεν πτωχεύει τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους αλλά τους επιβάλλει τηλεργασία!

O Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν ο οποίος δημοσίως έχει διατυπώσει της αμφιβολίες του για την λειτουργικότητα των εμβολίων, αρνήθηκε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κ.Μητσοτάκη και να θέσει σε αναγκαστική αργία χωρίς μισθολογικές απολαβές τους υγειονομικούς, αλλά και σε άλλες κατηγορίες των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων καθώς από τις 30 Σεπτεμβρίου, όσοι δεν διαθέτουν αυτό το υγειονομικό πιστοποιητικό, θα μπορούν να πάρουν άδεια, να τηλεργάζονται ή απλώς να μετατεθούν σε μια θέση που δεν απαιτεί το πιστοποιητικό αυτό ή να τεθούν σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών, αν το επιθυμούν!

Όχι υποχρεωτικά!

Και όταν μιλάμε για το «υγειονομικό πιστοποιητικό» αυτό αναφέρεται και σε ύπαρξη τεστ, το οποίο να πιστοποιεί ότι είναι υγιείς, κάτι το απόλυτα λογικό, δεδομένης της κατάστασης, αλλά όχι υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οι εργοδότες θα πρέπει να ελέγχουν την εγκυρότητα των υγειονομικών πιστοποιητικών του προσωπικού τους που έρχεται σε επαφή με το κοινό, καθώς και των εθελοντών που παρεμβαίνουν σε όλους «τους χώρους, τα ιδρύματα, τις υπηρεσίες ή τις εκδηλώσεις» που αναφέρονται από το υπουργείο Εργασίας, ιδιαίτερα τα μπαρ, τα θέατρα, τα διεθνή λεωφορεία ή αεροπλάνα, τα πάρκα ψυχαγωγίας, τους ζωολογικούς κήπους, τις εκθέσεις και τα πανηγύρια και ορισμένα εκλογικά κέντρα.

Σήμερα το πρωί, μια ουρά υπήρχε μπροστά από ένα φαρμακείο του 6ου δημοτικού διαμερίσματος της Λιόν, όπου πολυάριθμοι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι είχαν πάει για να κάνουν τεστ.

«Είναι υποχρεωτικό να έρχομαι κάθε τρεις ημέρες, διαφορετικά δεν μπορώ να πάω στη δουλειά μου, αλλά δεν πρόκειται να εμβολιαστώ», λέει ο Νοέ Ρονά, ένας 22χρονος θυρωρός.

Το πιστοποιητικό αφορά και όσους έχουν κάνει πλήρη εμβολιασμό, έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ που έχει γίνει πριν από λιγότερο από 72 ώρες ή έχουν βεβαίωση ανάρρωσης από την Covid-19.

Σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση Υγείας, περισσότεροι από 48 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου (71,8% του συνολικού πληθυσμού) και περισσότεροι από 43,5 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλεται ο εμβολιασμός και δεν τίθενται σε αναγκαστική αργία χωρίς μισθολογικές απολαβές αυτοί που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περασμένο Σάββατο περίπου 500.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε 222 πορείες που καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, 60.000 από τους οποίους στο Παρίσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.